habitatge públic
de lloguer
a les casernes
El nou pla de vivenda augmentarà l'oferta de pisos de lloguer -
El Periódico 29/04/05

Va comentar que el lloguer serà una de les fórmules més utilitzades pel Govern per incrementar les categories de vivendes protegides amb l'objectiu que hi puguin accedir tant les rendes baixes com les mitjanes.

El nou pla de vivenda que està a punt d'aprovar el Govern central tindrà com un dels eixos destacats l'increment del parc de vivendes de lloguer i facilitarà l'adquisició de pisos usats perquè siguin utilitzats com a vivendes de protecció oficial (VPO). Així ho va explicar ahir a Sant Sebastià la ministra de Vivenda, María Antonia Trujillo.

Va comentar que el lloguer serà una de les fórmules més utilitzades pel Govern per incrementar les categories de vivendes protegides amb l'objectiu que hi puguin accedir tant les rendes baixes com les mitjanes. Segons la ministra, d'aquesta manera es vol arribar a aquells ciutadans que per superar els límits de renda establerts no poden accedir a una vivenda protegida, però tampoc aconsegueixen reunir prou diners per adquirir-ne una al mercat lliure.

La ministra va avançar que el pla, destinat a afavorir l'accés a la vivenda de tots els ciutadans, donarà prioritat a l'ajuda als col.lectius amb especials dificultats, com poden ser els joves, les dones maltractades, les víctimes del terrorisme, els minusvàlids i els immigrants.

La ministra Trujillo va avançar que s'aplicaran més mesures per evitar així mateix l'especulació amb la compravenda de vivendes de protecció oficial, encara que va explicar que es permetrà la transmissió dels pisos qualificats a "preu raonable" si és per "una causa justa".

El pla del Govern també facilitarà l'adquisició de vivendes usades i fomentarà la rehabilitació d'edificis, especialment als centres urbans. La ministra va recalcar que el "compromís amb els ciutadans" no és únicament construir vivendes, sinó que aquestes es facin amb criteris de "qualitat i sostenibilitat".

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP