habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Sòl per a 28.523 pisos de protecció social -
AVUI 28/04/05

...l'objectiu del seu departament és "aconseguir una estabilitat en el mercat"
que permeti l'accés de tots els ciutadans a l'habitatge.

La ministra de Vivenda, María Antonia Trujillo, va assegurar ahir en el Senat que el seu departament, en col·laboració amb les diferents administracions, ja ha mobilitzat sòl públic per construir un total de 28.523 vivendes de protecció oficial (VPO). Trujillo, que responia d'aquesta manera a una pregunta del senador popular José Manuel García Ballestero sobre els criteris que ha fet servir per comptabilitzar el sòl públic per fer VPO, va dir que l'unic criteri ha estat "replantejar i millorar acords preexistents a què havia arribat el PP", que només servien, al seu entendre, per "construir habitatge lliure i afavorir l'especulació".

La ministra també va haver de respondre a una interpel·lació del senador d'Entesa Catalana de Progrés, Lluís Aragonés, en relació a l'estudi de noves tipologies de pisos socials i, en especial, la reducció de la superfície mínima d'aquests habitatges fins als 30 metres quadrats.

Trujillo va argumentar de nou que els minipisos poden ser "una solució més" per a col·lectius específics, com ara joves, persones grans o separats, tot i que va voler aclarir que no tot l'habitatge protegit "per a joves ha de ser necessàriament petit", i que, si ho fos, seria una alternativa "transitòria".

"Símptomes de moderació"
En aquest context, la ministra es va mostrar convençuda que el preu de l'habitatge lliure "manifesta símptomes de moderació", i va reiterar que l'objectiu del seu departament és "aconseguir una estabilitat en el mercat" que permeti l'accés de tots els ciutadans a l'habitatge.


tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP