habitatge públic
de lloguer
a les casernes
BCN construirà 1.362 pisos de protecció oficial fins al 2007 - Toni Sust
El Periódico 27/04/05

• La majoria de vivendes, incloses en el pla 2004-2010, estaran a Nou Barris i Horta.
• L'ajuntament es proposa superar les 10.000 cases previstes durant l'actual mandat.

L'Ajuntament de Barcelona va presentar ahir la ubicació de 1.362 pisos protegits ja previstos en el Pla de l'Habitatge 2004-2010 que estaran acabats o en fase de construcció l'any 2007. El primer tinent d'alcalde, Xavier Casas, que va informar d'aquesta iniciativa, es va mostrar convençut que al final del present mandat, l'any 2007, s'hauran acabat o estaran en construcció a la ciutat un mínim de 10.700 vivendes protegides.

Les 1.362 noves vivendes, per a les quals ja s'han elegit els solars necessaris (vegeu el gràfic), encara no compten amb promotor, amb l'excepció de les 117 que s'edificaran a l'illa Q del Turó de la Peira, una obra a càrrec de l'Incasol que començarà aquest any. De les 1.362 vivendes de protecció anunciades, 1.225 seran de nova construcció i 137, vivendes rehabilitades. Les 180 vivendes que es construiran al solar en què es trobava la piscina Folch i Torres, al Raval, es dedicaran a immobles de lloguer amb serveis per a la gent gran.

24 PISOS AL CARMEL
Dins del pla presentat ahir hi ha diverses promocions especialment significatives pel que fa a quantitat. A l'avinguda de Vallbona, a Torre Baró (Nou Barris), s'hi faran 336 vivendes protegides, de les quals un 30% es destinaran a lloguer. Fins a 148 dels pisos de Torre Baró seran concertats: destinats a persones amb una renda més alta que la prevista per als protegits però insuficient per aconseguir una vivenda a preu de mercat.

Un grup de 255 pisos més s'erigiran a l'encreuament de l'avinguda de l'Estatut amb el passeig de Valldaura, a Can Cortada, al districte d'Horta-Guinardó, on també es construiran un total de 165 pisos al barri de la Clota.

Encara a Horta-Guinardó, 24 dels pisos protegits estaran situats al carrer de Dante, al Carmel, i seran oferts a la Generalitat per ampliar el parc immobiliari destinat als veïns del barri reallotjats per l'enfonsament del metro.

L'ajuntament es va comprometre, dins del Pla de l'Habitatge, a construir 10.000 pisos en aquest mandat. Segons els càlculs de Casas, la xifra serà de 10.707. El regidor va detallar la situació. Des de l'1 de gener del 2004 s'han acabat 2.223 pisos protegits i 1.921 estan en construcció. Fins a 4.558 compten amb operador i projecte constructiu i 1.975 estan en altres fases de gestió.

El tinent d'alcalde va afirmar que, dels 10.707 pisos, un 51% es destinaran a lloguer. Segons el gerent de l'Institut Municipal d'Urbanisme, Ricard Frigola, dels pisos protegits fets des del 2004, un 33% són obra del Patronat Municipal de l'Habitatge; un 22%, de Regesa; i un 19%, de l'Incasol. El Pla de l'Habitatge preveu entre 19.000 i 37.000 pisos protegits abans del 2010.

CRÍTIQUES DE L'OPOSICIÓ
La satisfacció de Casas no va ser compartida, ni de lluny, per l'oposició, que va acusar l'ajuntament de presentar pisos ja presentats. En un comunicat, el líder de CiU al consistori, Xavier Trias, va acusar l'alcalde, Joan Clos, de "fracassar" en la política de vivenda i va advertir que l'ajuntament va camí de complir "només el 40%" dels seus objectius pel que fa a habitatge protegit. Els números presentats per Casas "no quadren", segons CiU, que considera que els 2.223 pisos comptabilitzats com a acabats des del gener del 2004 s'han comptat diverses vegades.

El portaveu del Partit Popular a l'ajuntament, Jordi Cornet, va afirmar que alguns dels pisos presentats formen part d'incompliments anteriors. "L'ajuntament ha deixat de fer una quarta part de les vivendes a les quals es va comprometre en l'anterior pla d'habitatge (2000-2003), 1.856, de les 7.407 vivendes", va assenyalar Cornet.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP