habitatge públic
de lloguer
a les casernes
L'entrada per comprar un pis requereix més d'un any i mig de salari, el doble que fa cinc anys - agències
El Periódico 23/04/05

L'import mitjà necessari per pagar l'entrada per la compra d'un pis requereix actualment
el salari íntegre de més d'un any i mig (20 mesos) de feina, mentre que el 1999 només calien deu mesos de sou.

L'import mitjà necessari per pagar l'entrada per la compra d'un pis requereix actualment el salari íntegre de més d'un any i mig (20 mesos) de feina, mentre que el 1999 només calien deu mesos de sou.

L'estalvi que es necessita acumular per accedir a la vivenda (l'equivalent al 20% del seu preu final) s'ha duplicat en els últims cinc anys com a conseqüència de la disparitat entre l'increment del preu dels pisos respecte al dels salaris mitjans.

Així ho revela l'informe sobre el mercat residencial espanyol realitzat per Analistes Financers Internacionals (Afi) en col·laboració amb la patronal de promotors madrilenya Asprima, que assegura que aquesta circumstància "està desplaçant del mercat la demanda de primera vivenda".

A més d'apartar del mercat els que pretenen comprar el seu primer pis, l'estudi assegura que el continu encariment de la vivenda s'ha traduït en un nou "enduriment de les condicions de compra" i, per tant, un repunt de l'esforç per costejar el crèdit hipotecari, malgrat les condicions financeres favorables actuals derivades dels baixos tipus d'interès.

L'estudi compara el mercat immobiliari espanyol amb el de la resta de països europeus per apuntar que "tot i l'espectacular creixement de la vivenda en els últims anys a Espanya, el seu preu encara és significativament inferior al de la majoria de països europeus". En concret, és la meitat del del Regne Unit i el 64% de l'import mitjà a Alemanya.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP