habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Cada vegada es construeixen menys habitatges a Barcelona ·
AVUI 20/04/05

En concret, es van començar a construir 4.418 pisos, xifra que significa un descens del 8,5% respecte a l'any anterior.

Cada vegada hi ha menys possibilitats de construir obra nova a la ciutat de Barcelona. No és una frase feta, sinó una realitat que es reflecteix en dades com el nombre de llicències municipals que es concedeixen per iniciar les obres. Segons aquestes dades, que va facilitar ahir el Patronat Municipal de l'Habitatge de Barcelona en el seu estudi semestral, durant l'any 2004 i per tercer any consecutiu el nombre d'habitatges iniciats a la Ciutat Comtal va caure. En concret, es van començar a construir 4.418 pisos, xifra que significa un descens del 8,5% respecte a l'any anterior.

El coordinador de l'estudi, Jofre López, va assegurar que, en relació amb la població, les dades de l'any passat suposen que es van iniciar tres pisos per cada 1.000 barcelonins, mentre que la mitjana de Catalunya se situa en 14,2 habitatges per cada 1.000 ciutadans.

Un 20,6% més cars
L'oferta disponible a la ciutat en relació amb l'enccara forta demanda va situar el preu dels pisos a Barcelona en els 4.193 euros de mitjana, això és, un 20,6% més cars que dotze mesos enrere.

Segons l'estudi del Patronat, l'habitatge usat es va encarir un 15,2%, fins als 3.800 euros per metre quadrat, i el preu del lloguer va pujar un 11,1%, al pagar-se 10,91 euros per metre quadrat.

Però, evidentment, les dades varien molt segons els districtes de la ciutat, i si hi ha districtes que superen la mitjana, aquests són l'Eixample i Sarrià-Sant Gervasi. L'Eixample va destacar perquè és la zona de Barcelona on es van llogar més pisos (5.176 contractes nous) i on es van iniciar més habitatges (amb un augment del 140,3%). En el cas de Sarrià-Sant Gervasi, va ser el districte de la ciutat amb un increment de preus més espectacular: un 86,9% més cars que l'any 2003. I això tenint en compte que és una de les zones tradicionalment més cares de la ciutat. El preu per metre quadrat en aquesta àrea de Barcelona es paga a 7.856 euros.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP