habitatge públic
de lloguer
a les casernes
L'esforç per comprar una casa dobla el de llogar-la · Francisco J. de Palacio
El Periódico 20/04/05

...l'estalvi total arribaria a 740 euros al mes...

L'esforç mensual de comprar una casa de 330.000 euros és un 51% superior al de llogar-la, segons el despatx d'advocats Letra2. El director general d'aquest bufet, Daniel Muñoz, calcula que seria necessari pagar 1.100 euros mensuals durant 30 anys per pagar la hipoteca d'aquesta casa. A aquests, caldria afegir-hi 100 euros més de comunitat.

A més, seria necessari sumar l'impost de béns immobles i les reparacions, que, prorratejats en la vida del préstec, suposarien 110 euros més. Altres impostos, despeses d'escriptura i diversos costos farien que la lletra real de la casa arribés a 1.475 euros cada mes.

En canvi, el lloguer d'aquesta vivenda rondaria els 900 euros, de manera que l'estalvi directe seria de 575 euros tots els mesos. Si aquest capital obté 165 euros més de rendiment en un banc, l'estalvi total arribaria a 740 euros al mes, segons Muñoz.

Per la seva part, el secretari general de l'associació de promotors de Madrid ASPRIMA, José Manuel Galindo, no espera que s'iniciïn més de 625.000 vivendes aquest any ni que se superin les 480.000 anuals en el pròxim lustre. Segons va dir, el preu de les cases pujarà un 12% el 2005 i un 9% el 2006, molt menys que en anys anteriors, encara que la societat de taxació Tinsa no detecta encara grans variacions respecte al 2004.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP