habitatge públic
de lloguer
a les casernes
El preu de la vivenda nova a Barcelona va augmentar un 20,6% el 2004 · agències
El Periódico 19/04/05

• Alonso considera "ridícul" centrar la discussió en els 30 metres quadrats.
• "El que és indigne és la situació social i d'exclusió que es viu en l'actualitat".

El preu de la vivenda nova a la ciutat de Barcelona va augmentar un 20,6% durant el 2004, fins a arribar als 4.193 euros per metre quadrat, mentre que la de segona mà es va encarir un 15,2%, fins als 3.800 euros per metre quadrat. Així mateix, el lloguer va pujar un 7,6%, segons un informe del Patronat Municipal de l'Habitatge (PMH), corresponent al segon semestre de l'any passat.

Actualment, l'esforç econòmic per pagar un pis nou se situa en el 45,1% de la renda familiar --un 3% més--, mentre que la mitjana, tenint en compte l'obra nova, segona mà i lloguer, és del 29,1% --un 2,2% més--. Els pisos nous més cars segueixen sent els de Sarrià-Sant Gervasi, amb 7.856 euros per metre quadrat construït, un 86,9% més que fa un any.

En el cas del lloguer, el coordinador de l'estudi, Jofre López, ha recalcat que la pujada ha tingut una "intensitat molt més baixa" que l'obra nova i de segona mà, fins a arribar als 10,91 euros per metre quadrat al mes, amb la punta del districte de les Corts, el més car, amb una mica menys de 13 euros.

Durant el 2004, a Barcelona es van començar a fer 4.418 pisos nous, un 8,5% menys que l'any anterior, encara que els finalitzats van créixer un 15,7%. En relació amb la població, a la ciutat es van iniciar tres pisos per cada 1.000 habitants, mentre que la mitjana de Catalunya és de 14,2 per miler de residents.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP