habitatge públic
de lloguer
a les casernes
La Societat Pública de Lloguer quadruplica les tarifes del sector · R. M. S.
El Periódico 16/04/05

• Una empresa privada es queda el 5% de la renda i l'estatal en cobrarà el 20%

Daniel Muñoz, director general d'Alquila2, està perplex. Després de conèixer com funcionarà la Societat Pública de Lloguer (SPA), presentada per la ministra de la Vivenda, María Antonia Trujillo, Muñoz ha comprovat que es tracta d'un model idèntic al de l'agència d'intermediació que ell dirigeix. Amb dues diferències: la societat pública cobrarà al propietari fins al 20% de la renda mensual de lloguer; Alquila2 només el 5%; a més, la SPA cobrarà una mensualitat a l'inquilí per despeses de gestió; Alquila2, res. "Quan el Govern parlava de crear agència pública, pensàvem que seria per facilitar avals a inquilins i garanties als propietaris; no per actuar com un agent privat, a un preu més elevat", diu.

Alquila2 és una agència d'intermediació que va ser presentada al febrer com "la primera empresa privada que llança un servei global de lloguer". És una iniciativa del despatx d'advocats Letra2.

Alquila2 ofereix al propietari la gestió del lloguer, des de la redacció del contracte fins a la defensa jurídica en matèria de reclamació de rendes, desnonament i desperfectes. També garanteix el pagament de les rendes d'un any i la reparació de desperfectes (mitjançant la subscripció d'una pòlissa d'assegurança).

Des de finals de febrer, Alquila2 ha formalitzat 40 contractes de lloguer i ultima amb propietaris uns 500 acords amb rendes mensuals d'entre 800 i 900 euros de mitjana. "El nostre objectiu era gestionar 1.000 vivendes en un any i el superarem", explica Muñoz, convençut que aconseguiran l'equilibri financer el primer any.

La SPA funcionarà a la tardor. Tindrà un consell d'administració de vuit persones i uns 20 empleats. Arrencarà amb unes 1.000 vivendes i preveu aconseguir l'equilibri financer a partir del quart any.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP