habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Diversos governs autonòmics recolzen la idea dels minipisos ·
El Periódico 15/04/05

• Aragó, Astúries i Extremadura defensen vivendes dignes de 30 m2.
• Zapatero reitera que la proposta no figurarà en el pròxim pla d'ajudes.

Els governs autonòmics d'Aragó, Astúries i Extremadura es van afegir ahir al debat sobre els minipisos socials d'uns 30 metres quadrats de superfície, amb un clar suport a les propostes de la ministra de Vivenda, María Antonia Trujillo, fetes a Construmat a favor de canviar la legislació i les tipologies de les vivendes de protecció oficial.

Fins i tot va intervenir en el debat el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que, en declaracions a la SER, va insistir que la proposta de construir minipisos de 30 metres quadrats "no és una oferta del nou pla de protecció oficial" sinó una idea "que figura en el debat" i que la ministra "va comentar i va recollir" a Construmat.

Zapatero va afegir que aquestes mesures "es poden estudiar, però que en cap cas figuren als plans del Govern". L'Executiu treballa perquè "hi hagi més vivendes accessibles, que siguin dignes en metres i que siguin dignes per poder ser comprades o llogades", va declarar.

CRISPACIÓ EXTREMENYA
A Extremadura, on Trujillo va ser consellera, el vicepresident de la comunitat, Ignacio Sánchez Amor, va carregar contra el PP i el va acusar d'actuar amb hipocresia en aquest debat, al ple de l'Assemblea.

Com a exemple d'això, va recordar que la Inmobiliaria Municipal de Badajoz, que presideix la diputada del PP Cristina Herrera, va construir 60 apartaments de 25 metres quadrats i va criticar que quan aquest tipus d'habitatges els fa l'Administració siguin qualificats de "cort de porcs" i si els construeix la iniciativa privada se'ls tracti d'"apartament bufó".

El debat va ser tan crispat que la diputada popular va demanar que la ministra converteixi els 539 metres quadrats de la seva vivenda en 21 miniapartaments per a 42 persones, i que abaixi els preus i no els metres.

A Aragó, el titular de la Conselleria d'Economia, Eduardo Bandrés, va defensar les propostes que estudia Trujillo i va afegir que en el tema de la vivenda "s'ha d'intentar tot, ja que és clar que és un problema greu del país". Per evitar tensions "semàntiques", Bandrés va proposar que d'aquests minipisos pensats perquè els joves puguin independitzar-se se'n digui "estudis".

A Astúries, la portaveu del Govern regional, Ana Rosa Migoya, va manifestar que a l'Executiu regional va recolzar aquest tipus de vivenda petita, perquè li sembla "una qüestió digna d'estudi, raonable, que pot ser accessible per a un col.lectiu important de joves".

Per contra, el conseller d'Obres Públiques del Govern de Múrcia, Joaquín Bascuñana, va desacreditar les propostes de miniapartaments, la va qualificar d'"indigna" i va subratllar que els polítics "no haurien de voler per als altres el que no volen per a ells mateixos".

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP