habitatge públic
de lloguer
a les casernes
La Generalitat preveu oferir 5.000 vivendes de lloguer aquest any · Salvador Sabrià
El Periódico 15/04/05

• Els apartaments de 40 metres per a joves costen 174 € al mes.

La Conselleria de Medi Ambient i Habitatge calcula que amb les diferents mesures de foment del lloguer que ha iniciat podrà posar aquest any al mercat gairebé 5.000 pisos de lloguer social. En els transcurs dels últims tres anys es van posar en arrendament social --amb quotes mensuals molt inferiors a les de mercat-- un total de 4.817 unitats, de les quals la gran majoria, 3.200, tenen una superfície d'entre 40 i 50 metres quadrats.

Habitatge confia en les xarxes de mediació per a pisos de lloguer per cobrir la major part del seu objectiu, unes 3.500 unitats. En aquest cas, el Govern de la Generalitat ha pressupostat 10 milions d'euros per subvencionar els nous llogaters més necessitats econòmicament perquè puguin pagar una part substancial de la quota als propietaris.

Una altra part destacada de l'oferta procedirà de la promoció pública que portarà a terme l'Institut Català del Sòl. Per a aquest any ja té licitades obres per a 1.151 pisos de lloguer per a joves, i 150 per a avis, en tots dos casos d'una superfície de 40 metres quadrats de sòl. Els lloguers que cobra ara l'Administració catalana per apartaments de la mateixa mida són de 174,6 euros al mes a la zona geogràfica considerada més cara: Barcelona i el seu entorn metropolità.

EL PROGRAMA DE CESSIÓ
La tercera via per posar més arrendaments al mercat serà el programa de cessió de pisos buits per part de particulars a l'empresa pública Adigsa per un període de sis anys.

El pla entrarà en funcionament la setmana que ve i, donat el seu caràcter clarament experimental, els responsables de la conselleria esperen que arribi a unes 200 unitats. En aquest cas, Adigsa es fa càrrec de la majoria de les despeses de manteniment i gestió de la vivenda, es compromet a pagar una renda fixa mensual al propietari durant sis anys i a tornar-li la vivenda en plenes condicions al final del tracte. El propietari cobrarà un màxim de 560 euros cada mes i en el cas de pisos de 40 metres quadrats, uns 360 euros, a Barcelona. El llogater rebrà una ajuda pública si cobra menys de 2,5 vegades el salari mínim, perquè en cap cas pagui pel lloguer més del 30% dels seus ingressos.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP