habitatge públic
de lloguer
a les casernes
La Societat Pública del Lloguer cobrarà una mensualitat per cobrir despeses ·
AVUI 13/04/05

L'organisme vol funcionar seguint les "condicions del mercat".

La Societat Pública del Lloguer (SPL), l'organisme de nova creació que vol potenciar el mercat de lloguer a l'Estat, cobrarà als arrendataris una mensualitat en concepte de despeses d'intermediació. Així ho va anunciar ahir la ministra d'Habitatge, María Antonia Trujillo. Divendres ja es va saber que el 80 per cent del que pagui l'inquilí pel seu pis de lloguer serà per al propietari de l'habitatge, mentre que un 20% s'abonarà a l'agència per finançar aquest ens públic.

Aquesta primera mesura ja ha provocat algunes crítiques com la del conseller de Medi Ambient i Ordenació del Territori de la Comunitat de Madrid, Mariano Zabía, ja que "retenir un 20% de la mensualitat que pagui l'inquilí pels serveis prestats al propietari encarirà els lloguers".

Sense grans avenços
Zabía va recordar que la comunitat de Madrid fa aquesta tasca de forma gratuïta, de manera que qualifica la Societat Pública del Lloguer d'"iniciativa decebedora".

Pel que fa a la novetat de la mensualitat retinguda, Trujillo va explicar que la SPL "funcionarà com el segell de l'Estat però en condicions de mercat". És per això que quan una persona signi un contracte de lloguer per un pis gestionat per la seva xarxa pagarà un mes en concepte de fiança, concepte establert per la llei d'arrendaments urbans, i un mes més per les despeses d'intermediació, igual que passa en el cas de la intermediació immobiliària privada. L'objectiu de l'agència és tenir 25.000 habitatges en quatre anys. L'entitat ha de començar ara la campanya per captar pisos.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP