habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Trujillo afavorirà el lloguer reduint la dimensió dels pisos protegits · Natàlia Rios
AVUI 12/04/05

Les modificacions de la llei de VPO que estudia el ministeri de Vivenda
inclouen la introducció d'un nou espai habitable de 30 m2.

"Els joves poden tenir prou per viure amb un apartament de 30 metres quadrats". Això és el que es planteja la ministra de Vivenda, María Antonia Trujilllo, i per esbrinar si és possible ahir va signar un projecte d'investigació amb la Fira de Barcelona. Si l'estudi determina la seva viabilitat, la ministra introduirà aquesta tipologia d'habitatge en la nova normativa per a les vivendes de protecció oficial (VPO).

Després d'inaugurar el Saló Construmat a Barcelona, Trujillo va anunciar que el seu ministeri destinarà 120.000 euros a l'estudi de noves condicions espacials per als pisos socials de lloguer, donat que l'habitatge "s'ha d'adequar als diferents cicles vitals de les persones". A parer seu, mesures com aquesta "busquen trobar solució a les dificultats d'accés a un habitatge digne".

Exemples a la fira
De fet, la idea sorgeix del nou projecte de Construmat batejat com a APTM (acrònim d'apartament). Aquesta nova activitat de la fira pretén investigar noves condicions per als pisos socials de lloguer reduint l'espai mínim habitable als 30 metres quadrats, 10 per sota del que fixa actualment la normativa espanyola, i a quatre metres d'altura. A més, aquest nou model proposa la creació d'espais comuns per a tots els veïns de l'edifici, com ara passadisos, safareig, traster o punts de reciclatge. A Construmat es presentaran sis prototips d'aquets tipus de pisos.


Segons la ministra, introduir aquest tipus d'habitatge en el mercat "no és cap regressió en el temps", sinó que es tracta de "seguir els models dels països més avançats en temes de vivenda, com són els països nòrdics". Trujillo va assegurar que en aquests països "s'aposta per pisos modulars que fins i tot es poden ampliar annexionant el model del costat quan canvia el cicle vital de la persona".

El ministeri també va signar ahir un conveni amb l'Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (Itec) per elaborar un altre estudi sobre les característiques bàsiques i els requisits d'habitabilitat que haurien de reunir noves tipologies de VPO. Aquest segon projecte està dotat amb 72.212 euros, el 80% a càrrec del ministeri.

A la inauguració de Construmat també hi van assistir el conseller primer del govern, Josep Bargalló; l'alcalde de Barcelona, Joan Clos; el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls; la directora general d'Habitatge, Carme Trilla, i el president de Construmat, Bruno Figueras.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP