habitatge públic
de lloguer
a les casernes
La vivenda usada puja un 6% a BCN el primer trimestre de l'any · Max Jiménez Botias
El Periódico 06/04/05

• Els agents de la propietat detecten una acceleració del ritme d'increment.
• El valor mitjà dels pisos se situa en 3.927 euros per metre quadrat.

El preu de la vivenda usada a la ciutat de Barcelona va arribar als 3.927 euros per metre quadrat (653.398 pessetes) de mitjana el primer trimestre del 2005. Aquest valor suposa una alça del 6% respecte al trimestre anterior i d'un 13% interanual, és a dir, en relació amb el mateix trimestre del 2004, segons l'últim informe del Col.legi d'Agents de la Propietat Immobiliària (API) de Barcelona, basat en l'oferta de preus dels agents agrupats a Compracasa, 600 a tot Espanya.

Els preus de l'últim trimestre "comptabilitzats en forma de mitjana a partir de les transaccions reals", segons explica Joan Ollé, president del col.legi, acaben amb la tendència a la baixa que s'havia iniciat durant el segon trimestre del 2003 i que es va arribar a fer més evident l'últim trimestre de l'any passat, en què l'augment del preu va ser només de l'1% respecte al trimestre anterior.

Encara que els API diuen que no disposen d'una explicació argumentada del canvi de tendència, Ollé va aventurar ahir que "la forta pressió comercial que estan exercint els bancs per vendre hipoteques pot estar en l'origen de la pujada". Així mateix, va destacar que les expectatives dels tipus d'interès han canviat: "Durant l'any passat s'esperava un increment dels tipus a Europa per a aquest any, però ara sembla endarrerir-se un augment del preu del diner".

BARRIS
La zona amb preus més elevats segueix sent Pedralbes, amb un cost mitjà de 4.826 euros per metre quadrat. Però amb una variació anual del 12%, no és la zona en què els preus han crescut més. Nou Barris, on les vivendes es venen a una mitjana de 2.670 euros per metre quadrat, ha experimentat una alça del 17% els últims 12 mesos. "Encara que no és previsible que els districtes més barats atrapin els més cars, s'està produint un cert acostament dels preus entre unes zones i les altres", va comentar Ollé.

FRE TEMPORAL
El director general de Tecnocasa a Espanya, Angelo Ciacci, va reconèixer ahir que hi ha un "fre" en la venda de pisos, encara que va matisar que afecta més el temps que es triga a vendre'ls.

"Abans es venia en 15 dies i ara triguen dos mesos", va assenyalar. Ciacci va rebutjar que la vivenda baixi en algunes zones determinades de Madrid, segons informa Juan Carlos Rosado.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP