habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Cultura accepta que Girona aculli un centre d'art a les casernes · Cristina Buesa
El Periódico 02/04/05

• L'alcaldessa Anna Pagans ofereix altres terrenys per a l'Arxiu Provincial.

La Conselleria de Cultura ha acceptat la proposta de l'Ajuntament de Girona (PSC, ERC, ICV-EUiA) d'acollir un centre d'art al solar de les antigues casernes.

La consellera, Caterina Mieras, va dir ahir a Girona que s'ha creat una comissió entre la Generalitat i el consistori per "dotar de contingut" aquest espai, és a dir, que s'hi ubicarà un equipament cultural d'aquestes característiques del qual encara no s'han decidit els continguts. La Generalitat aposta així per Girona, que es disputava el centre amb Salt. A Salt s'hi pot instal.lar un centre d'arts escèniques a la vella fàbrica tèxtil Coma Cros.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans (PSC), es va mostrar optimista. "El Govern ens ha dit que hi haurà un centre d'arts visuals, no sabem quan, però sí que s'instal.larà en un nou edifici, juntament amb la Biblioteca Provincial", va dir.

MODIFICACIONS
Els terrenys de la zona on estaven ubicats les antigues casernes militars estan qualificats urbanísticament com a equipaments, de manera que al ple de dimarts que ve s'hi realitzaran les modificacions corresponents perquè es puguin instal.lar els dos serveis.

Pagans va aprofitar per anunciar que també ha ofert altres terrenys al sector de Fontajau per traslladar-hi l'Arxiu Provincial, actualment al convent de Sant Josep. Aquestes instal.lacions s'havien quedat petites i el Govern central, titular de l'equipament, havia demanat un nou emplaçament. El delegat del Govern, Francesc Francisco-Busquets, es va mostrar satisfet que les dues instal.lacions --arxiu i biblioteca-- hagin trobat una ubicació. El Ministeri de Cultura té compromesos nou milions d'euros per a la biblioteca.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP