habitatge públic
de lloguer
a les casernes
El volum de crèdits per comprar pisos puja el 23,9% ·
El Periódico 30/03/05

...la laxitud actual de la banca està alimentant l'espiral dels preus,
ja que el comprador es basa més en la quota que pot pagar que en el mateix preu del pis.

Els crèdits concedits als espanyols per adquirir una vivenda, que s'havien relaxat els últims mesos del 2004, van començar aquest any amb una nova accelerada. Al gener van créixer a un ritme del 23,9%, el més alt dels últims 10 anys. Segons les dades del Banc d'Espanya, les entitats financeres havien concedit a finals de gener préstecs hipotecaris a les famílies per valor de 381.865 milions d'euros.

Aquesta quantitat ha augmentat en 73.571 milions els últims 12 mesos. Les dades també demostren que les entitats financeres han tornat a accelerar la concessió de crèdits destinats a la compra d'una vivenda, que havia tocat el seu sostre anterior el setembre de l'any passat, quan van créixer un 23,8%.

A més, reflecteixen que els bancs i caixes no fan cap mena de cas a les reiterades advertències del Banc d'Espanya, que ha demanat al sector bancari que moderi la concessió d'aquest tipus de crèdits i que evitin concedir hipoteques per un import superior al 80% del valor de la vivenda.

El Govern de la Generalitat ha reclamat una nova llei hipotecària que limiti les condicions per accedir a aquests préstecs, ja que considera que la laxitud actual de la banca està alimentant l'espiral dels preus, ja que el comprador es basa més en la quota que pot pagar que en el mateix preu del pis.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP