habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Un 26% més de protecció oficial l'any 2004 -
AVUI 04/03/05

... són "una gota enmig de l'oceà".

L'any 2004 el mercat de l'habitatge de Catalunya va acollir un 26% més de pisos de protecció oficial. En total, es van construir 6.390 habitatges socials, dels quals 2.170 van ser de lloguer, cosa que va fer augmentar el parc de pisos en arrendament un 60% respecte al 2003. Aquestes dades les va oferir ahir el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, que, tot i l'alegria davant els importants increments, va matisar que es partia d'una base molt baixa, i que és conscient que són "una gota enmig de l'oceà". No obstant, també va avançar que l'Institut Català del Sòl, que depèn del govern, "ja ha signat contractes per iniciar 4.000 pisos de lloguer social immediatament". Cal recordar que el programa de govern estableix com a objectiu impulsar 42.000 pisos de protecció oficial durant aquesta legislatura, la meitat dels quals de lloguer.

Durant la jornada sobre el pla català per al dret a l'habitatge, i davant de 242 promotors, alcaldes i responsables d'entitats financeres, Milà va encoratjar al sector privat a implicar-se en les polítiques d'habitatge, aprofitar les noves possibilitats i consensuar noves necessitats. Tot amb l'ojectiu que un sector "estratègic" com el de la construcció sigui accessible per a gran part de la població.

"La construcció no és un sector econòmic més, donat que proporciona un producte essencial per als ciutadans que en la Constitució es recull com un dret", va dir Milà.

Créixer el doble
que el PIB Segons les dades de Milà, el sector de la construcció ha crescut un 46% entre el 1998 i el 2004, "més del doble que el PIB català en el mateix període de temps, que va augmentar un 24%". Del total del sector, el 36,5% del creixement correspon al sector residencial. En nombre d'habitatges això vol dir que, mentre que el 1997 se'n van construir 45.000, l'any passat se'n van edificar 96.491, un 8,8% que el 2003 i un nivell "molt semblant al desenvolupament dels anys setanta".


tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP