habitatge públic
de lloguer
a les casernes
El consorci de la Zona Franca i l'Ajuntament s'alien en la promoció econòmica de Barcelona -
Oriol Ribet
El Punt 25/02/05

El consorci finançarà l'edifici d'oficines del triangle ferroviari.

El consorci de la Zona Franca aportarà 300 milions d'euros per finançar diversos projectes urbanístics de Barcelona que tenen com a denominador comú la promoció econòmica. El més significatiu i el que més diners s'endurà -250 milions- és l'edifici d'oficines que ha dissenyat Frank Gehry, l'arquitecte del Guggenheim. El delegat de l'Estat a la Zona Franca, Manuel Royes, va destacar el canvi en la relació amb l'Ajuntament.

El consorci de la Zona Franca, que gestiona l'àrea industrial més important de la ciutat, està intensificant el seu paper de promotor de grans infraestructures econòmiques com ara la del Parc de Recerca Biomèdica. Una orientació que coincideix amb la transformació de la zona de llevant de Barcelona i amb la sintonia política generada pel fet que l'Estat nomena un delegat especial al consorci que al mateix temps ocupa la presidència executiva de l'organisme.

Aquestes concidències van permetre ahir la signatura d'un conveni que tal com va destacar Manuel Royes «canvia la relació del consorci amb Barcelona». El conveni fixa un seguit d'actuacions que segons el mateix Royes i l'alcalde de Barcelona, Joan Clos, s'aniran ampliant. La més destacada és per ara la promoció per part del consorci, possiblement amb la col·laboració d'alguna empresa privada que no es va especificar, de l'edifici d'oficines projectat per l'arquitecte Frank Gehry. Aquest edifici, situat en antics terrenys de Renfe, a l'anomenat triangle ferroviari de Sant Andreu-Sagrera, tindrà 145 metres d'altura i 34 plantes. El consorci de la Zona Franca també es va comprometre ahir a promoure l'edifici Emprenedors al districte 22@, un altra incubadora d'empreses i una residència d'estudiants al futur Campus de Llevant i un edifici al Campus Audiovisual del 22@.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP