habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Un informe preveu un auge dels lloguers els pròxims anys - Francisco J. de Palacio
El Periódico 23/02/05

• La demanda de cases supera en cinc vegades l'oferta.

La vivenda de lloguer experimentarà un boom i s'equipararà a la mitjana europea en els pròxims anys passant de l'11,4% actual al 32% de mitjana que hi ha a la UE, segons un informe elaborat per la companyia de serveis jurídics Letra2.

A Espanya hi ha tres milions de vivendes buides, gairebé el 22% del total. Els autors de l'informe asseguren que els propietaris d'aquestes cases estan sospesant els últims canvis que poden millorar la rendibilitat del lloguer de vivenda entre els quals destaca una demanda que supera en cinc vegades l'oferta de cases i que 7 de cada 10 immigrants han de viure llogats.

Una altra novetat és que el Govern ha transferit a les comunitats autònomes 90 milions d'euros per subvencionar la rehabilitació de vivenda de lloguer i que es poden deduir totes les despeses derivades de l'arrendament a més del 50% del rendiment net que obtinguin. A més a més hi ha reformes processals que agilitzen els tràmits judicials en cas d'impagament.

Al marge de totes aquestes raons, una casa llogada afegeix la renda de l'inquilí a la plusvàlua per la pujada del preu de la vivenda mentre que una de buida, no només no té deduccions, sinó que suposa pagar el 3% del valor cadastral.

MILLOR QUE COMPRAR
Sostenen que el lloguer pot ser fins i tot més beneficiós que la compra de vivenda. L'adquisició absorbeix el 43,7% de la renda familiar enfront del 27% de l'arrendament. Sobre una casa valorada en 300.000 euros, una persona estalviaria 7.300 euros a l'any si la lloga en lloc de comprar-la, i pot invertir la diferència en productes financers o, fins i tot, en una casa més barata per posar-la al seu torn de lloguer. A això s'hi han d'afegir les ajudes que el Govern ha destinat per als inquilins.tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP