habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Els pisos usats han pujat un 7,4% el segons semestre del 2004 a Barcelona -
AVUI 16/02/05

Tecnocasa situa la mitjana de preus en 218.240 euros.

El preu mitjà que els barcelonins estan disposats a pagar per un habitatge de segona mà a la ciutat va augmentar un 7,4 per cent durant el segon semestre de l'any 2004, fins a situar-se en els 218.240 euros. Si més no, això és el que indica l'estudi elaborat per la immobiliària Tecnocasa, que va assegurar que l'increment en els primers sis mesos de l'any va ser del 7,99 per cent.

L'encariment del preu de demanda l'últim semestre del 2004 deixa l'augment total de l'any en el 15,98 per cent, percentatge que suposa 30.074 euros més respecte als 188.166 euros que els ciutadans de Barcelona van oferir de mitjana el 2003 per pis usat.

No obstant, pels autors de l'estudi de Tecnocasa aquest fet "és un símptoma de la moderació dels preus els últims mesos, una tendència que continuarà durant l'any 2005". Al seu entendre, "al llarg de l'últim semestre la demanda ha continuat sent més feble en els barris en què els preus han pujat més els últims anys i continua desplaçant-se als districtes més assequibles de la capital i a altres ciutats de l'àrea metropolitana".

Aquest fenomen afecta sobretot les persones que accedeixen al primer habitatge, els immigrants i també els compradors que busquen guanyar espai amb la compra d'un nou pis.

Segons l'estudi, els habitatges més demanats són els d'una habitació (un 8 per cent més de sol·licituds), cosa que va fer que el preu d'aquests pisos s'encarís un 7,84 per cent el segon semestre, fins als 162.978 euros de mitjana. El preu dels pisos de dues habitacions va augmentar un 6,79 per cent, mentre que els de tres va pujar un 6,7 per cent de l'agost al desembre.

Moderació el 2005
En aquest context, els analistes de Tecnocasa afirmen que el preu que el comprador d'un pis de segona mà estarà disposat a pagar a la ciutat de Barcelona durant el 2005 seguirà pujant, encara que ho farà "a un ritme més moderat. La previsió indica que l'increment oscil·larà entre el 10 i el 12 per cent".

Per altra banda, la cooperativa Habitatge Entorn de Comissions Obreres (CCOO) de Catalunya va informar que va entregar un total de 252 habitatges de protecció durant el 2004 i que va iniciar la construcció de 324 més. El sindicat va entregar pisos a Tarragona, Santa Cristina d'Aro, l'Hospitalet de Llobregat, Vic, Barcelona, Igualada i Tona

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP