habitatge públic
de lloguer
a les casernes
El govern pagarā 1,3 milions per 40 casernes de la Guārdia Civil - Natàlia Rios
AVUI 16/02/05

La rehabilitaciķ dels immobles costarā 5,4 milions, la meitat dels quals procedirā d'ajudes de l'Estat.
El departament d'Habitatge hi construirā 450 pisos de lloguer per a joves.

Després de cinc mesos de reunions i negociacions, la cessiķ de les casernes de la Guārdia Civil que estan en desús a Catalunya per fer-ne pisos de lloguer social comenįa a materialitzar-se. El divendres 25 de febrer el secretari general d'Habitatge, Ricard Fernández Ontiveros, es reunirā a Madrid amb el general Gonzalo Jar, responsable del patrimoni de la Guārdia Civil, per ultimar un acord per a la cessiķ de les casernes, segons ha pogut saber l'AVUI. Fernández Ontiveros no anirā sol a la reuniķ, sinķ que l'escortaran el diputat del grup socialista Francesc Vallčs i el senador d'Entesa Catalana Lluís Aragončs, que han treballat amb els responsables de Medi Ambient i Habitatge per aconseguir aquesta cessiķ.

Per tancar l'acord definitivament, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milā, ja ha fet arribar a la Guārdia Civil una carta en quč es proposa, si se cedeixen totes les casernes solˇlicitades, indemnitzar la Guārdia Civil amb 1,38 milions (uns 3.000 euros per pis) pel manteniment i vigilāncia dels immobles durant tot aquest temps. Aquests diners sortiran del pressupost de la conselleria, tot i que l'objectiu inicial era que el govern central cedís gratuītament els immobles.

En el temps transcorregut des que es van iniciar les negociacions, l'octubre passat, ha anat creixent el nombre d'ajuntaments que s'han sumat a la iniciativa i que volen recuperar les casernes del seu territori per reconvertir-les en pisos de lloguer social, bāsicament per a joves. Així, 11 nous emplaįaments eleven fins a 40 les casernes que el govern solˇlicita a l'administraciķ central (vegeu el mapa).

El secretari general d'Habitatge va explicar ahir a aquest diari que, segons el cālcul de la conselleria, aquestes casernes facilitaran unes 450 vivendes (150 més que la previsiķ inicial), que el govern rehabilitarā i destinarā a pisos de lloguer social.

Suport de Madrid
El departament d'Habitatge calcula que la rehabilitaciķ de cada pis costarā uns 12.000 euros de mitjana, 6.000 dels quals esperen finanįar amb les ajudes que el govern central va aprovar per a la rehabilitaciķ de vivendes de lloguer. Aixō vol dir que l'actualitzaciķ dels 450 pisos suposarā una inversiķ de 5,4 milions d'euros, que finanįaran a mitges el govern i l'administraciķ de l'Estat. Aquesta inversiķ se sumaria als 1,35 milions d'indemnitzaciķ a la Guārdia Civil i suposa una despesa total de 6,75 milions, dels quals quatre milions anirien a cārrec del govern.

Fernández Ontiveros va recordar que la cessiķ dels immobles es fa als ajuntaments i que ja han pactat amb molts que la filial del govern Adigsa es farā cārrec de la rehabilitaciķ. A més, va detallar que la particularitat d'aquests terrenys és que estan qualificats com a equipaments, fet que suposa que no s'hi pot construir habitatge de venda perō sí de lloguer social. Val a dir, perō, que, segons Fernández Ontiveros, hi ha algun ajuntament que vol aprofitar aquests terrenys per oferir també més equipaments.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acciķ Catōlica Obrera
MCJ
Moviment Cristiā de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP