habitatge públic
de lloguer
a les casernes
La plataforma Sant Andreu per les Casernes no hi vol habitatges lliures - 'Barcelona al minut'
Diari de BCN 04/02/05

Mentrestant, aquests veïns convoquen per al proper dissabte un acte de Carnestoltes reivindicatiu:
una batalla entre gals i romans pels carrers de Sant Andreu.

Les associacions de veïns de Sant Andreu de Palomar i de Sant Andreu Nord-Tramuntana, així com la resta d'entitats que integren el grup Sant Andreu per les Casernes, no acceptaran que als solars dels antics quarters es construeixi cap habitatge per ser venut o llogat al mercat lliure.

La proposta que els va presentar fa dues setmanes el regidor del Districte de Sant Andreu, Jordi Hereu, preveu que la meitat dels 1.200 habitatges que s'edifiquin en aquests terrenys, venuts pel Ministeri de Defensa al Consorci de la Zona Franca, siguin lliures. Ahir, els representants d'aquestes associacions van puntualitzar que això no vol dir que l'altra meitat sigui de protecció oficial, sinó que l'Ajuntament hi inclou els 170 pisos de lloguer per a joves (10HJ) i els dotacionals per a gent gran, que s'ubiquen sobre sòl destinat a equipament. Dins d'aquells 110.000 metres quadrats, hi haurà també un centre d'educació primària, una escola bressol, un centre cultural o esportiu i un ambulatori, amb atenció sòciosanitària.

Els veïns, que neguen que hi hagi cap principi d'acord, reclamen també una residència assistida per a gent gran i un centre de formació professional, però no veuen per què hi ha d'anar allà la caserna dels Mossos d'Esquadra del districte, quan la Guàrdia Civil en va deixar una de lliure al barri de Navas.

El Consorci de la Zona Franca i l'Ajuntament de Barcelona han encarregat a l'arquitecte Manuel de Solà-Morales el redisseny urbanístic de l'espai que ocupaven els quarters.

Mentrestant, aquests veïns convoquen per al proper dissabte un acte de Carnestoltes reivindicatiu: una batalla entre gals i romans pels carrers de Sant Andreu.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP