habitatge públic
de lloguer
a les casernes
CDC ressuscita la cessió de la caserna del Bruc -
e-notícies 27/01/05

...i recondueixi la venda de les de Sant Andreu per poder construir-hi habitatge públic i equipaments.

El Consell de Barcelona de CDC, màxim òrgan de govern de la Federació de Barcelona-ciutat de Convergència entre assemblees, ha demanat a l'alcalde Joan Clos que aconsegueixi negociant amb el Ministeri de Defensa la cessió per a la ciutat de la Caserna del Bruc i recondueixi la venda de les de Sant Andreu per poder construir-hi habitatge públic i equipaments.

CDC ha tramès la petició després que divendres passat els responsables del Govern central en matèria d'habitatge anunciaven una gran operació de promoció d'habitatge públic a la ciutat de Madrid en uns terrenys que vendrà a preus per sota de mercat el Ministeri de Defensa. L'operació, qualificada per la vicepresidenta del Govern espanyol com "la més emblemàtica de la legislatura", permetrà construir 10.700 pisos amb algun règim de protecció.

comentari publicat

No és només a CDC a qui preocupa l'assumpte dels terrenys públics de les casernes de Sant Andreu de Palomar. Els veïns ho estem vivint amb ànsia i angoixa.

Després de la renúncia a l'adquisició a un preu 'raonable' de la meitat d'aquests terrenys i la posterior adquisició, com a part del CZF, per l'ajuntament de Barcelona, el consistori pretén especular-hi amb habitatge a preu de mercat, quan el que els veïns exigim és que als terrenys públics tot el que s'hi faci sigui públic i assequible: parc, equipaments socials i habitatge públic.

Més de trenta Entitats andreuenques formen part del Grup Sant Andreu Per Les Casernes i l'ajuntament mira de bandejar-los i anuncia 'preacords' i 'grans consensos' que són una fal·làcia.



Xavier, Sant Andreu de Palomar 08030 Barcelona

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP