habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Rebutgen la comissaria dels Mossos a Sant Andreu i al Bon Pastor la reclamen - David Marin
El Punt 24/01/05

CiU de Barcelona proposa ara un canvi de situaciˇ de l'equipament policial del districte de Sant Andreu.

La construcciˇ de la comissaria dels Mossos d'Esquadra al districte barcelonÝ de Sant Andreu ha provocat una doble protesta i per motius contradictoris. Per una banda, les entitats ve´nals del lloc on anirÓ la comissaria, al solar de les antigues casernes militars del carrer de Torras i Bages, no volen aquest equipament allÓ.

Per altra banda, entitats del Bon Pastor s'han queixat que la comissaria queda lluny i la voldrien al seu barri. Tenen a favor el suport del cap del grup municipal de CiU, Xavier Trias, per˛, en contra el fet que la tramitaciˇ per fer-la a les casernes ja ha comenšat i que el rellotge hi juga en contra.

El rellotge hi juga en contra perquŔ el novembre d'aquest any la comissaria dels Mossos d'Esquadra al districte de Sant Andreu i les de la resta de districtes de la ciutat haurien d'estar en funcionament. La Generalitat ja dˇna per fet que en alguns casos hi haurÓ un cert retard, per˛ aix˛ no dˇna en principi gaires esperances que s'aturi el procÚs per iniciar ara els trÓmits en un altre emplašament del districte.

A mÚs, la situaciˇ escollida tÚ molts punts positius segons l'administraciˇ. El gerent del districte de Sant Andreu, Ignasi Cardel˙s, defensa que el lloc escollit als terrenys de les antigues casernes militars facilita la mobilitat del projecte: es trobarÓ a la punta del solar entre Torras i Bages i el passeig de Santa Coloma. Ben comunicat, doncs, amb l'avinguda Meridiana, les rondes i tambÚ amb el nucli de Sant Andreu i la Sagrera a travÚs de Torras i Bages, d'una banda, i de Trinitat Vella i Barˇ de Viver de l'altra. źA mÚs -afegeix el gerent del districte- serÓ un equilibri respecte a l'altre gran equipament policial, la comissaria de la GuÓrdia Urbana del parc de la Pegaso, a l'altra banda del districte.╗

Per˛ n'hi ha que no ho veuen tan clar. Per comenšar, les entitats ve´nals de la zona on anirÓ la comissaria dels Mossos. L'associaciˇ de ve´ns de Sant Andreu ha manifestat diverses vegades el seu rebuig que l'˙s del s˛l que ha quedat de les casernes es gasti en un equipament que, segons ells, no aportarÓ benefici al ve´nat de la zona. źNo estem en contra d'aquest equipament, per˛ s'ha decidit sense diÓleg i quan hi havia llocs que considerem millors, com ara el triangle ferroviari╗, diu LluÝs Gonzßlez, president de l'associaciˇ de ve´ns de Sant Andreu.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acciˇ Cat˛lica Obrera
MCJ
Moviment CristiÓ de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP