habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Rebutgen la comissaria dels Mossos a Sant Andreu i al Bon Pastor la reclamen - David Marin
El Punt 24/01/05

CiU de Barcelona proposa ara un canvi de situació de l'equipament policial del districte de Sant Andreu.

La construcció de la comissaria dels Mossos d'Esquadra al districte barceloní de Sant Andreu ha provocat una doble protesta i per motius contradictoris. Per una banda, les entitats veïnals del lloc on anirà la comissaria, al solar de les antigues casernes militars del carrer de Torras i Bages, no volen aquest equipament allà.

Per altra banda, entitats del Bon Pastor s'han queixat que la comissaria queda lluny i la voldrien al seu barri. Tenen a favor el suport del cap del grup municipal de CiU, Xavier Trias, però, en contra el fet que la tramitació per fer-la a les casernes ja ha començat i que el rellotge hi juga en contra.

El rellotge hi juga en contra perquè el novembre d'aquest any la comissaria dels Mossos d'Esquadra al districte de Sant Andreu i les de la resta de districtes de la ciutat haurien d'estar en funcionament. La Generalitat ja dóna per fet que en alguns casos hi haurà un cert retard, però això no dóna en principi gaires esperances que s'aturi el procés per iniciar ara els tràmits en un altre emplaçament del districte.

A més, la situació escollida té molts punts positius segons l'administració. El gerent del districte de Sant Andreu, Ignasi Cardelús, defensa que el lloc escollit als terrenys de les antigues casernes militars facilita la mobilitat del projecte: es trobarà a la punta del solar entre Torras i Bages i el passeig de Santa Coloma. Ben comunicat, doncs, amb l'avinguda Meridiana, les rondes i també amb el nucli de Sant Andreu i la Sagrera a través de Torras i Bages, d'una banda, i de Trinitat Vella i Baró de Viver de l'altra. «A més -afegeix el gerent del districte- serà un equilibri respecte a l'altre gran equipament policial, la comissaria de la Guàrdia Urbana del parc de la Pegaso, a l'altra banda del districte.»

Però n'hi ha que no ho veuen tan clar. Per començar, les entitats veïnals de la zona on anirà la comissaria dels Mossos. L'associació de veïns de Sant Andreu ha manifestat diverses vegades el seu rebuig que l'ús del sòl que ha quedat de les casernes es gasti en un equipament que, segons ells, no aportarà benefici al veïnat de la zona. «No estem en contra d'aquest equipament, però s'ha decidit sense diàleg i quan hi havia llocs que considerem millors, com ara el triangle ferroviari», diu Lluís González, president de l'associació de veïns de Sant Andreu.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP