habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Defensa dóna terreny per edificar 10.700 vivendes -
El Periódico 22/01/05

OPERACIÓ URBANÍSTICA

El Govern ha donat llum verda a la primera fase del que qualifica com l'operació urbanística "més important d'aquesta legislatura". L'Operació Campament pretén donar sortida a nou milions de metres quadrats a Madrid, fins ara propietat del Ministeri de Defensa. L'Executiu va decidir ahir liberalitzar-ne 2,1 milions de metres quadrats perquè es construeixin 10.700 vivendes.

La vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, va assegurar que aquests terrenys de Defensa feia 20 anys que estaven bloquejats. En un principi, s'hi aixecaran 7.000 vivendes protegides i 1.100 més destinades al lloguer i als joves. En una segona fase, l'Administració promocionarà la urbanització de 6,8 milions de metres quadrats més, que fins ara estaven classificats urbanísticament com a sòl no programat.

El titular de Defensa, José Bono, va qualificar aquesta iniciativa com "l'abraçada dels exèrcits a la societat civil" i va destacar que els nou milions de metres quadrats, ara disponibles, equivalen als barris madrilenys de Retiro i Salamanca junts i albergaran una població similar a la d'Àvila. En aquesta zona s'aixecarà "el barri més modern del Madrid 2012", va dir Bono.

El Ministeri de Defensa no rebrà cap mena de compensació de l'Ajuntament de Madrid per aquests terrenys, va assegurar el ministre. Dimarts que ve mantindrà una reunió amb l'alcalde, Alberto Ruiz Gallardón, on perfilaran aquest projecte. Per la seva banda, la ministra de Vivenda, Maria Antonia Trujillo, va agrair a Bono la seva "sensibilitat" per donar suport a les polítiques que està desenvolupant el seu departament ja que, gràcies a aquest impuls, el nombre de cases protegides augmentarà un 33%.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP