habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Uns 17.500 joves rebran ajudes per rehabilitar, comprar o llogar el primer habitatge - Sònia Pau
AVUI 21/12/04


L'emancipació i la participació, eixos del pla de joventut.
El pressupost del govern per facilitar l'accés a la vivenda als menors de 35 anys creixerà un 87%.


Uns 17.500 joves es podran acollir l'any que ve a les ajudes que donarà el govern per comprar, llogar o rehabilitar un habitatge. Més de 134 milions d'euros es destinaran a facilitar l'accés a la vivenda dels menors de 35 anys, que és una de les prioritats dels programes pensats per donar suport a l'emancipació juvenil que s'inclouen en el pla d'actuació de les polítiques de joventut 2004-2007. Les altres prioritats són la creació d'ocupació estable i de qualitat -80 milions d'euros-, la integració i coordinació dels diferents agents educatius, el foment dels valors i la promoció dels estils de vida saludables.

El conseller en cap, Josep Bargalló, va subratllar que l'aposta del govern per ajudar els joves a marxar de casa queda reflectida en l'increment pressupostari de les ajudes -més del 87,2% en comparació amb la partida del 2004- i ho va considerar una de les "grans novetats" de la política de joventut de l'executiu. Va assenyalar que més de 60 milions d'euros són només per subvencionar l'accés a l'habitatge i que, per tant, són polítiques diferenciades d'altres ajudes que van directament destinades a la promoció d'habitatge.

La Xarxa Borsa Jove d'Habitatge -lloguers avantatjosos-, la creació de pisos per a joves tant de compra com de lloguer garantint un preu per sota del mercat lliure, el programa d'ajuts a l'habitatge -també tant per a compra com per a lloguer- i la concessió d'incentius per a la rehabilitació per abaratir el cost de l'habitatge de segona mà són les línies de treball que va presentar ahir la secretària general de Joventut, Marta Rosàs. Va anunciar, a més, que s'està negociant amb entitats bancàries la concessió de crèdits per a l'emancipació.

Pla interdepartamental
Bargalló va recordar que el pla de les polítiques de joventut fins al 2007 involucra tots els departaments del govern, i Rosàs va afegir que és "un pla ambiciós per donar resposta a les necessitats de la gent jove". De fet, els 36 programes d'actuacions desenvolupen dues línies estratègiques: l'emancipació -"facilitar-los que puguin fer realitat el seu projecte de vida en les millors condicions possibles" i la participació -"enfortir la vida democràtica de la gent jove".

En el terreny laboral, més de 4.500 menors de 35 anys rebran avals per posar en marxa un negoci propi. El total d'inversions per potenciar la transició de l'escola al treball, donar beques i lluitar contra la precarietat laboral serà de 80 milions d'euros, un 11% més que el 2004. En educació, amb 29 milions de pressupost, s'apostarà per l'ajuda a la recerca i les beques internacionals; mentre que en salut s'invertiran 5 milions en la promoció de l'estil de vida saludable i evitar que els accidents provocats per l'alcohol es mantinguin com una de les principals causes de mort dels joves. Rosàs va insistir que totes aquestes actuacions s'aplicaran per aconseguir un equilibri territorial i també per evitar les diferències socials

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP