habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Milà reconeix que la burocràcia ha deixat buits un miler de pisos protegits -
AVUI 15/12/04


El govern aprova el desplegament del pla de l'habitatge.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, va reconèixer ahir que a Catalunya hi ha ara mateix un miler d'habitatge protegits buits, i el motiu no és altre que la burocràcia. "Hi ha una greu disfunció en el procés de concessió dels pisos de protecció oficial. La causa és que es fan uns tràmits complicats, burocratitzats i centralitzats a Barcelona", i a això cal afegir-hi que, fins ara, les competències "estaven repartides en diferents departaments", va argumentar Milà.

Precisament, per solucionar aquest embús burocràtic, s'està enllestint un decret que permetrà la creació "d'un registre únic per a tot Catalunya" i on es preveu l'establiment "d'oficines descentralitzades". Segons va dir el conseller, "també es crearà l'Agència Catalana de l'Habitatge i se subscriuran convenis amb els ajuntaments per acabar amb aquest escàndol".

L'anunci de Milà va coincidir amb l'acord de govern per aprovar el decret de desplegament del pla pel dret a l'habitatge 2004-2007, amb un pressupost mitjà anual de 100 milions d'euros. En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient i Habitatge va reiterar que el seu departament preveu construir 42.000 habitatges protegits durant aquesta legislatura, la meitat d'ells de lloguer.

Xifra aproximada
Milà va dir que la xifra de 42.000 pisos és aproximada perquè "tant de bo tinguem més sol·licituds. I no es frustraran les expectatives, perquè les partides pressupostàries es poden ampliar".

Com ja va explicar aquest diari, el nou decret aprovat ahir, i que no entrarà en vigor fins a finals de febrer, enfortirà l'oferta de vivenda pública a través de subvencions als promotors i amb la creació d'una nova figura d'habitatge a preu assequible, a mig camí entre els pisos protegits i els del mercat lliure. El preu d'aquests pisos s'estableix en funció de sis zones de Catalunya i oscil·la entre els 2.300 euros per metre quadrat a Barcelona i els 1.200 euros a les àrees més barates.

Val a dir, però, que el govern també va aprovar ahir el decret per al pla de rehabilitació, que pretén impulsar la reforma de 40.000 vivendes en els pròxims quatre any. La política d'habitatge es complementarà durant el 2005 amb els projectes de llei per al dret a la vivenda i la creació del registre de sol·licitants de pisos protegits.



tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP