habitatge públic
de lloguer
a les casernes
El govern destinarà 100 milions anuals a crear habitatge social de compra i lloguer - Laura Rahola
El Punt 15/12/04


Es faran 42.000 pisos nous i se'n rehabilitaran 40.000 més d'aquí al 2007.

La Generalitat destinarà una mitjana de 100 milions d'euros cada any, fins al final de la legislatura, per crear habitatge social. La mesura es recull en dos decrets sobre el pla de l'habitatge 2004-2007 que ahir va aprovar el govern i que permetran, en paraules del conseller del ram, Salvador Milà, que «Catalunya disposi per primera vegada d'una política d'habitatge pròpia». Aquesta política es concreta amb l'objectiu de crear 42.000 nous habitatges protegits d'aquí al 2007, amb ajuts per a l'accés a l'habitatge dels col·lectius més desafavorits, la creació d'una nova figura de l'habitatge concertat i les subvencions a la rehabilitació.

Els dos decrets aprovats ahir són la base legal per desenvolupar el pla català de l'habitatge 2004-2007, que té com a eixos bàsics la creació de nous pisos protegits -de venda i lloguer-, la rehabilitació i els ajuts a les rendes més baixes. També es crea la nova figura de l'habitatge de preu concertat, destinat a les rendes mitjanes i que serà un 30% més barat que el de mercat lliure. Tant Milà com el conseller en cap, Josep Bargalló, van destacar ahir que amb aquestes mesures el govern endega, per primer cop, una política pròpia d'habitatge, més enllà de la distribució dels fons del Plan Nacional de Vivienda del Ministeri de Foment que s'havia fet fins ara. La Generalitat continuarà gestionant aquests fons -uns 30 milions l'any-, però hi afegeix els 100 d'inversió anual del pla d'habitatge.

Aquest pla preveu crear 42.000 pisos socials nous d'aquí al 2007. D'aquests, 4.000 els promourà directament el govern a través de l'Institut Català del Sòl (Incasol) i la resta els faran promotors públics, privats, cooperatives i fundacions, que rebran subvencions del govern- Una altra línia d'ajuts es destinarà als col·lectius amb menys recursos, com persones grans, joves, aturats, famílies monoparentals i immigrants. En aquesta mateixa línia es crearà la xarxa de mediació per l'habitatge, en què participaran agents públics, privats i ONG amb l'objectiu de promoure el lloguer i la rehabilitació de pisos destinats a aquests sectors de població.

Pel que fa a la rehabilitació, una altra de les línies de força del pla, el govern es marca l'objectiu d'afavorir la rehabilitació de més de 40.000 habitatges en quatre anys. Per aconseguir-ho es crearà una finestreta única per sol·licitar els ajuts a la rehabilitació en cada municipi, en col·laboració amb els ajuntaments. El govern també assumirà el cost de l'estudi tècnic previ a la rehabilitació, el test de l'edifici (TDE).tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP