habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Una altra política de vivenda - Editorial
El Periódico 15/12/04


• El Govern català destinarà 100 milions d'euros anuals a revitalitzar la construcció de pisos protegits.

La Generalitat aprova el pla per construir 42.000 pisos protegits El Govern català concreta la seva voluntat de triplicar les vivendes socials amb un pressupost de 100 milions d'euros anuals, que s'afegiran als 30 que Catalunya percebrà del pla estatal. Amb aquests diners, molts més dels que s'han invertit en els últims anys, en quatre anys serà possible oferir uns 42.000 pisos protegits --la meitat de lloguer-- i reformar-ne 40.000.

Els promotors i constructors han de fer la resta perquè es pugui dir de debò, després d'anys de deixadesa, que hi torna a haver una política de vivenda pública. La seva inexistència ha estat una de les causes que ha fet que el mercat lliure hagi estat més especulatiu que enlloc més.


El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, entra amb fermesa en un problema que cada vegada angoixa més les famílies catalanes. Les classes treballadores i mitjanes tindran més facilitat per comprar o llogar un pis de protecció oficial atenent el seu nivell de renda real. Però també es limitarà el preu al qual després es podrà revendre. Es tracta d'una precaució coherent respecte al principi que la política de vivenda pública, perquè sigui creïble i eficaç en el temps, ha d'evitar qualsevol indici d'especulació posterior per part dels beneficiaris.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP