habitatge públic
de lloguer
a les casernes
La Generalitat construirà 4.000 pisos el 2005 - Eduardo López Alonso
El Periódico 19/11/04


• Les dues terceres parts de les vivendes de protecció oficial es destinaran al lloguer.

El Govern de la Generalitat iniciarà l'any que ve, a través de l'Institut Català del Sòl (Incasol), un total de 4.000 vivendes de protecció oficial i en dedicarà les dues terceres parts al lloguer, segons els plans anunciats ahir per la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge.

Aquesta construcció de vivendes socials, que requeriran unes inversions de 145 milions d'euros, ha estat possible gràcies a la transferència a la Generalitat de sòl públic cedit per ajuntaments, que permetrà la construcció d'unes 3.000 vivendes. El secretari d'Habitatge de la Generalitat, Ricard Fernández, va destacar que en els últims exercicis l'Incasol ha iniciat entre 1.000 i 1.200 vivendes protegides per any.

OBJECTIU
Entre les actuacions públiques i privades, l'any que ve s'iniciaran unes 9.000 vivendes de protecció oficial a Catalunya. L'objectiu és que entre 4.500 i 5.000 siguin de lloguer. Aquestes xifres s'emmarquen en el compromís d'aconseguir 42.000 noves llars en quatre anys.


La conselleria ha previst ajudes per als ciutadans amb rendes baixes que no puguin pagar els preus de lloguer que exigeix el mercat. La Generalitat es faria càrrec (amb límits) del cost del lloguer a partir del 30% dels ingressos del llogater.

L'empresa pública Adigsa, amb un pressupost de 59 milions d'euros per al 2005, tindrà com a objectiu principal destinar subvencions als promotors per potenciar la vivenda de lloguer. La Generalitat també preveu ajudes per a rehabilitació (fins al 60% del cost d'instal.lació d'ascensor, per exemple).

El pressupost de la conselleria per al 2005 puja a 1.105,95 milions d'euros, sense comptar els 136,46 milions de transferències internes, cosa que suposa un augment del 27%, respecte a l'any passat. La partida més elevada correspon a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que augmenta un 33% el seu pressupost, fins a 600 milions d'euros.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP