habitatge públic
de lloguer
a les casernes
El Congrés rebutja una esmena per trapassar a les autonomies la meitat del pressupost de Vivenda -
AVUI 18/11/04


Els vots de PSOE, ERC, IU i CC possibiliten la seva invalidació.

El Congrés de Diputats va invalidar ahir l'esmena presentada pel PNB, aprovada en comissió, amb què es pretenia traspassar a les autonomies 539 milions d'euros del pressupost del ministeri de Vivenda, que dirigeix María Antonia Trujillo. Com estava previst, aquesta anul·lació ha estat possible gràcies al vot particular subscrit pel PSOE, ERC i IU-ICV, amb el suport de CC.

Segons van informar fonts parlamentàries, la mesa del Congrés no va admetre, en contra del PP, el recurs presentat per la formació penebista contra la fórmula promoguda pels socialistes per anul·lar aquesta reassignació de recursos.

La polèmica esmena es va aprovar l'11 de novembre passat en comissió de pressupostos amb el suport de tots els grups parlamentaris, excepte PSOE i CC, i després de celebrar-se una segona votació. L'esmena reclamava que els 539 milions que s'havien de destinar a promoció, administració i ajudes per a la rehabilitació i accés a l'habitatge fossin gestionats per les comunitats. Tots els partits de l'oposició, inclòs el PP, hi van votar a favor, fet que suposava que el PSOE es quedava sol, i el ministeri, sense marge d'actuació.

El PNB va argumentar ahir en el seu recurs davant la mesa del Congrés que ERC i IU-ICV no poden subscriure un vot particular en contra d'una cosa que van votar en comissió, donat que aleshores van votar a favor de la proposta de modificació penebista.

Compromís pressupostari
Tant ERC com IU-ICV van reiterar ahir que el seu vot es deu al compromís pressupostari adquirit amb els socialistes, tot i que segueixen assegurant que la política d'habitatge no es pot dirigir des de Madrid i que preparen una nova iniciativa a aquest respecte. Segons van explicar, estan negociant la presentació d'una proposició no de llei conjunta per instar el govern central a modificar la política de vivenda per respectar les transferències autonòmiques.

Tant el diputat d'ERC, Joan Puig, com el d'ICV, Joan Herrera, van voler deixar clar que ells havien votat a consciència l'esmena del PNB perquè comparteixen la idea que la política d'habitatge s'ha de dirigir des de les comunitats. I dit això, van coincidir que malgrat tot no era la millor manera d'aconseguir el seu objectiu, ja que el PP té una visió centralista sobre aquest tema i va votar únicament en clau política per perjudicar el PSOE.

El vot particular es va votar en el ple a última hora d'ahir, al costat de la resta d'esmenes, així com el dictamen dels pressupostos del ministeri de la Vivenda, que encara no s'havia votat ja que estaven pendents de la resolució de la mesa del Congrés.tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP