habitatge públic
de lloguer
a les casernes
El preu de la vivenda ha pujat el 20,34% en un any a Catalunya -
El Periódico 17/11/04


• L'increment mitjà a Espanya va arribar al 17,18% anual en el tercer trimestre.
• Múrcia va registrar l'augment més alt en 12 mesos, i Astúries, el més baix.


El preu de la vivenda lliure, nova i usada, va pujar el tercer trimestre de l'any fins al 20,34% interanual a Catalunya, segons dades publicades ahir pel Ministeri de Vivenda. Aquesta pujada va ser la segona més gran registrada en un any per una comunitat autònoma, després de Múrcia, on els preus van augmentar un 25,39%, i per davant d'Andalusia, amb un increment del 20,05%.

La pujada mitjana a Espanya va arribar al 17,18%, una mica menys que el 17,42% registrat en el segon trimestre, fet que suposa una tímida desacceleració en el ritme de creixement dels preus. A Catalunya, els preus es van disparar en el tercer trimestre, ja que en el segon van augmentar el 18,90% de mitjana. Per sobre de l'augment mitjà estatal (17,18%) també s'hi van situar el País Valencià (19,99%), la Comunitat de Madrid (18,35%) i Castella-la Manxa (17,52%).

Tot i l'opinió del ministeri, que assegura que es comença a detectar una desacceleració dels preus, l'Associació de Promotors Constructors i Constructors d'Edificis de Barcelona i Província (APCE) apunta a encariments dels pisos nous de més del 30% a moltes poblacions catalanes.

Segons el Ministeri de Vivenda, només des de l'inici de l'exercici els pisos han pujat el 12,88% i, entre el segon trimestre i el tercer, l'increment ha estat del 3,54%.

La comunitat de Múrcia té una alça acumulada del 25,39% aquest any, i l'augment més baix es va registrar a Astúries (l'1,3%).

Com passa des que va començar l'any, les vivendes noves van pujar una mica menys que les de més d'un any d'antiguitat, de manera que els increments anuals van ser del 16,72% i del 16,86%, respectivament. Des de començament d'any, les vivendes noves s'han encarit el 12,73% i les de més d'un any el 12,28%.

Les poblacions amb més de mig milió d'habitants són les que van tenir alces de preus més considerables, amb un increment mitjà del 23,54%. En canvi, en aquestes poblacions va ser més gran l'increment de les vivendes antigues (el 22,58%) que el de les noves (el 18,76%).

ANTIGUITAT
En vivendes de segona mà, les dades reflecteixen que les que més es van encarir entre el tercer trimestre del 2003 i el del 2004 van ser les d'entre 11 i 20 anys (el 18,53%), seguides de les d'entre 1 i 10 anys (el 17,83%). Les vivendes de més de 20 anys d'antiguitat es van encarir el 16,76%.

El Ministeri de Vivenda manté la tradicional publicació de l'evolució dels preus dels pisos, basant-se en dades proporcionades per les empreses del sector, malgrat que ha previst l'elaboració d'un nou estudi amb informació pròpia que reflecteixi més en profunditat l'oferta immobiliària espanyola.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP