habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Milà reclama a Trujillo 50 milions més per al pla català de l'habitatge -
AVUI 16/11/04


L'Estat remet a les comunitats 182 milions per al lloguer.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, va anunciar ahir que per aconseguir "activar realment totes les polítiques del pla de dret a l'habitatge" previstes pel seu departament cal que el govern central aporti 50 milions d'euros addicionals.

Segons va dir el conseller, per primera vegada la Generalitat de Catalunya ha aplicat una partida pressupostària complementària al pla d'habitatge. El pressupost per a aquest any és de 34 milions, quantitat que per al 2005 puja fins als 65 milions, i l'objectiu és aconseguir una mitjana de 100 milions anuals en matèria d'habitatge. Però a més d'aquest diners, el departament vol que per a la rehabilitació i el lloguer "l'Estat complementi aquestes xifres amb uns 50 milions d'euros més".

Milà va assegurar que aquests diners addicionals s'estan negociant i s'acabaran de tancar en la visita que realitzarà el pròxim 25 de novembre la ministra de Vivenda, María Antonia Trujillo, a Barcelona. A més, el conseller va afirmar que ha proposat al ministeri la possibilitat de temporalitzar les mesures del pla de xoc perquè "no es perdin els recursos", i va assenyalar que la prioritat del govern és complementar les actuacions de rehabilitació, de les quals estan pendents 90.000 famílies catalanes. L'objectiu és, segons Milà, "concentrar més les actuacions el 2005 d'ajuda al lloguer i adquisició d'habitatge" i redistribuir els fons existents.

Territorialitzar partides
En opinió del conseller, les partides de l'Estat en matèria d'habitatge estan "molt poc territorialitzades", com per exemple el fons d'eficiència o l'ajuda a l'adquisició i subsidiació d'interessos, "que Catalunya rep proporcionalment menys del que li correspondria, amb una mitjana del 14%". Per aquest motiu, Milà ha proposat a Trujillo que el conjunt de partides destinades a la política d'habitatge de l'Estat es territorialitzi en un percentatge "equivalent al que correspon en proporció a la població".

Milà va fer ahir totes aquestes declaracions després de reunir-se a Madrid amb Trujillo i la resta de responsables autonòmics d'Habitatge per a la transferència d'ajudes. Segons es va informar des del ministeri de la Vivenda, el govern central transferirà 182 milions del pla de xoc als governs autonòmics perquè aquests potenciïn el mercat del lloguer el 2005.

Tot i que encara no està detallada la part d'aquests diners que es destinaran a Catalunya, aquest finançament han de permetre la concessió de 15.000 ajudes arreu de l'Estat d'un màxim de 6.000 euros per a la rehabilitació de pisos que després es lloguin, així com la concessió de 16.000 ajudes per facilitar el pagament del lloguer als inquilins.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP