habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Adigsa va deixar al 50% el pla d'obres promès a 108 barris - Salvador Sabrià
El Periódico 07/11/04


• Habitatge revisarà el projecte i accelerarà les inversions necessàries.

La nova direcció de l'empresa pública de vivenda de la Generalitat, Adigsa, s'ha trobat amb molts més compromisos pendents dels esperats.

Un dels més importants és el Pla Director d'Obres, pactat l'any 1997 per la llavors Conselleria de Benestar Social amb les associacions de veïns de 108 barris de Catalunya federades en la Federació d'Associacions de Veïns d'Habitatge Social (Favibc) per realitzar unes obres de rehabilitació als barris transferits a la Generalitat el 1985, amb la previsió de finalitzar totes les obres el 2004.

Però fins al juliol passat únicament s'havien executat un 50% de les obres previstes, segons explica el conseller d'Habitatge, Salvador Milà, en una resposta parlamentària al diputat de CiU Josep Rull.

NI PROJECTE NI COSTOS
Ha estat molt difícil conèixer l'estat de la situació, ja que les actuacions pactades el 1997 "no disposaven de projecte, estimació de costos, ni pla de finançament". Un informe intern d'Adigsa, citat per Milà en la seva resposta, valorava l'import del pla en 270 milions d'euros. Però l'execució del 50% ja va suposar el desemborsament de 191,5 milions. La previsió actual per acabar el programa puja a 208,5 milions.

Amb aquest ritme, el pla encara trigaria set anys. Per això, l'Executiu es proposa revisar el que queda pendent d'execució i incorporar-hi obres d'altres barris que siguin oportunes "valorant-ne el cost".

El tripartit es compromet, en la mateixa resposta, a incorporar en el nou pla director d'obres "les actuacions que queden pendents d'execució" i assegura que aquesta vegada el programa inclourà "un termini d'execució ajustat a la realitat amb el seu corresponent pla de finançament, per garantir el seu compliment de manera integral".

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP