habitatge públic
de lloguer
a les casernes
El preu dels pisos s'encareix un 16% a Barcelona en sis mesos tot i ser més petits - Eva Garcia Pagan
El Punt 06/11/04


A les comarques barcelonines, els preus pugen un 10% de mitjana, segons un estudi de l'APCE.

Els preus dels pisos de nova construcció s'han tornat a encarir a la ciutat de Barcelona de manera espectacular. En els darrers sis mesos, el preu mitjà d'un habitatge és un 16,2% més car, tot i que la superfície mitjana dels pisos ofertats s'ha reduït un -12%, segons un estudi de l'Associació de Promotors Constructors i Constructors d'Edificis de Barcelona i Província (APCE), que ha analitzat característiques, preus i superfícies dels habitatges de 52 municipis de la demarcació. Pel que fa a les comarques barcelonines, el preu també ha pujat, un 10,3%, i la superfície s'ha reduït de manera gairebé imperceptible (un -1,2%).

L'estudi de l'APCE analitza l'oferta de nova construcció a la demarcació de Barcelona els darrers sis mesos (les dades van ser recollides entre els dies 7 i 30 de setembre) a través de l'estudi de 311 promocions i 1.610 habitatges en venda.

Segons el document, a la ciutat de Barcelona, el districte que més s'ha encarit ha estat Gràcia, amb una pujada del preu del 41% en relació amb el semestre anterior. A Gràcia la segueixen l'Eixample (increment del 24,5%), Sarrià-Sant Gervasi (21,3% més cars) i Sant Andreu (19,8% més car). Al sentit contrari hi ha el districte de les Corts, on els preus s'han reduït un -32,2% (en termes globals, uns 172.742 euros menys per habitatge) i Ciutat Vella, on els preus només han pujat un 1,5%, tal com s'indica en el gràfic que acompanya aquesta informació.

El preu del metre quadrat a Barcelona s'ha situat en 4.892 euros, i s'ha encarit un 31,0%. El fet que el preu del metre pugi més que no pas el preu total d'un habitatge respon al fenomen de la reducció de les dimensions dels pisos que s'estan construint, que durant els mesos estudiats ha minvat en un -12%.

Segons l'estudi, el 84,6% dels habitatges en règim de lliure mercat i de nova construcció van ser edificacions plurifamiliars en bloc, seguit d'un 11,3% d'unifamiliars adossades i un 3,9% de cases aïllades.

Cars també a comarques
Els preus també han acusat forts increments als municipis de les comarques barcelonines, que són de mitjana un 10,3% més cars. El preu mitjà d'un habitatge s'ha situat en els 318.539 euros i el metre quadrat arriba als 3.097 euros. Les comarques on el m s'ha encarit més són el Maresme (24,9%) i el Barcelonès (21,35), mentre que al Vallès Oriental la mitjana del metre quadrat construït ha disminuït un 6,7%. Per municipis, destaquen els increments de preus a Sant Pol de Mar (60,8%), Arenys de Mar (48,9%), Pineda de Mar (45,6%), Calella (40,2%) i Sant Just Desvern (42%). Els municipis on ha disminuït el preu mitjà per metre quadrat construït són Vilafranca del Penedès (-29,1%), Mollet del Vallès (-24,1%), Sitges (-23,5%), el Masnou (-22,6%) i Esplugues de Llobregat (-20,2%).

Altres preus mitjans sóns els 334.102 euros per un habitatge nou a Badalona, els 306.272 euros de Sabadell, els 512.433 euros de Sant Cugat i els 277.075 euros a Montcada i Reixac.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP