habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Els pisos pugen el 15% en 6 mesos i són més petits - Edusrdo López Alonso
El Periódico 06/11/04


• Sant Pol encapçala l'encariment a la província de Barcelona amb un 60,8%, i Vilafranca s'abarateix el 29,1%.

El preu per metre quadrat de les vivendes noves a la pro- víncia de Barcelona --incloent-hi Barcelona ciutat-- va augmentar una mitjana del 15% (fins als 3.097 euros) entre el març i el setembre, segons un estudi de l'Associació de Promotors Constructors i Constructors d'Edificis de Barcelona i Província (APCE).

L'informe, que aporta dades de 311 promocions amb un total de 1.610 vivendes a la venda en 50 municipis de la província de Barcelona, va ser presentat ahir pel president d'aquesta associació, Enric Reyna, que va destacar el mètode escollit enfront d'altres estudis "alarmistes" però que no aporten una metodologia fiable. Aquest estudi va ser elaborat entre el 7 i el 30 de setembre d'aquest any.

La superfície mitjana de les vivendes a la venda a la província de Barcelona va disminuir respecte a l'estudi anterior, fet fa sis mesos, i es va situar en 108,3 metres quadrats, fet que suposa un descens d'entre el 10,1% (en vivendes de quatre dormitoris) i el 16,8% (en vivendes d'un dormitori). D'aquí ve que hagi augmentat més el preu per metre quadrat que el preu de venda mitjà de les vivendes.

L'increment va ser més gran en les vivendes d'un dormitori (28,3%) i dels àtics (27,4%), mentre que en les vivendes de tres dormitoris el preu va créixer un 21,3% i en les de dues i quatre habitacions les alces es van situar al voltant del 15%.

PISOS CARS
El 45,8% de les vivendes de nova construcció a la província de Barcelona van tenir un preu de venda superior als 330.000 euros (54,9 milions de pessetes), mentre que només el 4,5% de les vivendes es van vendre per sota dels 150.000 euros. El preu mitjà per vivenda va ser de 318.539 euros, fet que suposa una alça del 10,1%, però amb vivendes més petites.

L'estudi també inclou els preus dels aparcaments, que van disminuir un 7,5% de mitjana (fins a 16.384 euros) i un 3,6% en el preu per metre quadrat (1.514 euros) a la província.

A la ciutat de Barcelona el preu mitjà de venda de les vivendes es va situar en 432.963 euros, un 16,2% més que el semestre anterior, amb un preu mitjà per metre quadrat construït de 4.892 euros.

'BARRIS'
Per districtes, va destacar l'increment del preu total de les vivendes a Gràcia (41%), Eixample (24,5%) i Sarrià--Sant Gervasi (21,5%), mentre que els augments de preus per metre quadrat més importants es van registrar a Gràcia (40,5%), Sant Andreu (36,6%) i Sant Martí (34,4%). Les vivendes noves a la venda a la ciutat de Barcelona al setembre també eren més petites que el semestre anterior (un 12%), amb una superfície mitjana de 88,95 metres quadrats.

Als altres municipis de la província de Barcelona, l'estudi destaca l'augment del preu per metre quadrat registrat a Sant Pol de Mar (60,8%), Arenys de Mar (48,9%), Pineda de Mar (45,6%), Sant Just Desvern (42%) i Calella (40,2%), que Reyna va atribuir a l'escassa oferta de sòl disponible i les poques promocions. En canvi, hi ha altres municipis en què el preu mitjà per metre quadrat va disminuir, com ara Vilafranca del Penedès (-29,1%), Mollet del Vallès (-24,1%), Sitges (-23,5%), el Masnou (-22,6%) i Esplugues de Llobregat (-20,2%).

BLOCS DE PISOS
En relació amb la tipologia de les vivendes de nova construcció a la província, l'estudi subratlla que fins al 84,6% van correspondre a edificacions plurifamiliars en blocs de pisos (que també predominen en la majoria dels municipis), mentre que les cases unifamiliars adossades només van suposar un 11,3% del total i les aïllades el 3,9%.

Les vivendes noves amb tres dormitoris van ser les més abundants (50,1%), seguides de les que tenen dues habitacions (20,1%), les de quatre (15,1%), les dúplex (5,8%) i les d'una habitació (4,4%).

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP