habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Més lloguer i protecció oficial per contenir els encariments -
AVUI 06/11/04


...del total d'habitatges edificats durant el primer semestre de l'any, només un 9% van ser de protecció.
En el cas de la Ciutat Comtal, el nombre de pisos de preu reduit es redueix a 598.
"Unes dades insignificants, si es té en compte la necessitat que existeix"...


El president de l'Associació de Promotors i Constructors d'Edifics (APCE) de Barcelona, Enric Reyna, va informar ahir que de gener a juny s'havien construït un total de 2.320 vivendes de protecció oficial (VPO) a la demarcació de Barcelona, segons les dades que li havia facilitat la conselleria de Medi Ambient i Habitatge. Aquesta xifra suposa que, del total d'habitatges edificats durant el primer semestre de l'any, només un 9% van ser de protecció. En el cas de la Ciutat Comtal, el nombre de pisos de preu reduit es redueix a 598. "Unes dades insignificants, si es té en compte la necessitat que existeix", va dir Reyna.

Així, el president de l'APCE de Barcelona va tornar a reivindicar que el fort encariment de l'habitatge no es contindrà fins que s'abarateixi el preu del sòl i es fomenti que els promotors "també puguin entrar en la construcció d'aquest tipus de vivendes".

I perquè el mercat s'estabilitzi del tot cal, en la seva opinió, una aposta decidida pel lloguer. En aquest sentit, Reyna va explicar que l'efectivitat de totes les mesures que desenvolupa el govern per estabilitzar el mercat immobiliari es veuran a mig o llarg termini. "La nova llei d'urbanisme i de l'habitatge poden ser dues eines importants per fer més VPO, però encara no estan operatives. Fins d'aquí a dos o tres anys no hi haurà pisos de protecció disponibles", va apuntar. De fet, segons les dades que té Reyna de la conselleria, dels 11.000 habitatges de protecció oficial que havien de sortir al mercat aquest any, només 1.837 s'han fet al Barcelonès.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP