habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Acord per construir entre 300 i 500 pisos de lloguer social a Barcelona - Natàlia Rios
AVUI 03/11/04


La Caixa i l'Ajuntament de la ciutat impulsen el projecte.

Els joves i la gent gran de Barcelona amb dificultats per accedir a un habitatge disposaran d'entre 300 i 500 pisos de lloguer social a la ciutat en els dos pròxims anys. I perquè això sigui possible, La Caixa i l'Ajuntament de Barcelona treballaran plegats.

Segons el conveni marc que van signar ahir l'alcalde de la Ciutat Comtal, Joan Clos, i el president de La Caixa, Ricard Fornesa, l'entitat d'estalvis finançarà la construcció d'entre 300 i 500 pisos de protecció pública i règim de lloguer assequible, mentre que l'administració facilitarà el sòl necessari per fer-ho.

Inversió de fins a 50 milions
Tot i que es detallarà en cadascuna de les promocions, La Caixa preveu invertir entre els 30 i els 50 milions d'euros, amb una mitjana de 100.000 euros per habitatge. Els pisos comptaran amb 50 metres quadrats, el seu lloguer se situarà entre 130 i 240 euros mensuals i podran accedir-hi tots aquells joves fins a 35 anys i persones més grans de 65 que tinguin uns ingressos de com a mínim tres vegades l'arrendament estipulat.

El gerent de l'Institut Municipal d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Frigolas, va explicar que en aquests moments hi ha dos solars en estudi com a possibles ubicacions d'alguns d'aquests pisos.

El primer solar es troba al carrer Pallars, al barri del 22@, on es podrien construir entre 120 i 140 habitatges, i la segona parcel·la de sòl s'ubica a Roquetes, al districte de Nou Barris, amb espai per a uns 150 pisos més.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Barcelona avança en els seus objectius del pla d'habitatge 2004-2010 i alhora se suma al projecte d'habitatges socials de La Caixa, que ja ha impulsat iniciatives amb les administracions de Tordera, Cornellà de Llobregat, Sentmenat, Mollet, Sitges, el Vendrell, Palau-solità i Plegamans, Santa Eulàlia de Ronçana, Vic, Vilanova i la Geltrú i Madrid. L'entitat financera es va proposar invertir 100 milions d'euros a promoure 1.051 pisos socials a tot l'Estat durant el trienni 2004-2006, xifres que ja ha superat. Per al període 2007-2009, La Caixa vol promoure 1.000 pisos més.

Fornesa va assegurar ahir que ha estat "molt difícil trobar sòl" per impulsar el seu projecte, fins al punt que, del total de pisos que ja estan en projecte, 623 habitatges es construiran sobre sòl que ha estat fruit d'acords amb ajuntaments, i 428 són resultat d'iniciatives d'àmbit privat. "Es tracta que això surti bé per poder fer-ne més", va dir el president de La Caixa.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP