habitatge públic
de lloguer
a les casernes
L'illa industrial de Can Portabella canviarà amb 229 habitatges, equipaments i espai verd -
El Punt 29/10/04


L'illa industrial de Can Portabella, al districte de Sant Andreu, es transformarà el 2007 amb 229 habitatges
-un 25% de protecció oficial- i 3.324 m de sostre comercial.


L'illa industrial de Can Portabella, al districte de Sant Andreu, es transformarà el 2007 amb 229 habitatges -un 25% de protecció oficial- i 3.324 m de sostre comercial.

La proposta preveu crear un espai verd interior obert als carrers Virgili i Josep Soldevila de 6.310 m i conservarà la xemeneia de Can Portabella com a element de la colònia industrial. Les antigues fàbriques, pràcticament enderrocades, ocupen una superfície de 2,5 hectàrees.


Les tasques d'expropiació, indemnització, enderroc i urbanització suposaran un cost de 5,5 milions, mentre que l'edificació tindrà una inversió d'uns 36 milions. Del conjunt de l'operació, l'Ajuntament aportarà 3 milions per indemnitzar els afectats i la resta anirà a càrrec del promotor privat. Can Portabella és el conjunt fabril ocupat primer per antigues instal·lacions de la Sociedad Lanera Barcelonesa i després per altres companyies. El 1995 va començar l'enderroc parcial. Ahir el va visitar l'alcalde, Joan Clos, per explicar el projecte de reurbanització.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP