habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Can Portabella s'uneix a la nova Sagrera (?!) - Albert Ollés
El Periodico 29/10/04


Ľ L'antiga fÓbrica tŔxtil albergarÓ el 2007 una gran zona verda i 300 vivendes

La remodelaciˇ de l'entorn de la futura estaciˇ central de l'AVE, a la Sagrera, va viure ahir un nou impuls amb la presentaciˇ oficial del projecte de transformaciˇ de l'antiga fÓbrica tŔxtil de Can Portabella.

L'hist˛ric conjunt industrial del districte de Sant Andreu, ubicat des del segle XIX davant l'actual passeig de l'Onze de Setembre, entre els carrers de Virgili, Pare Manyanet i Josep Soldevilla, es convertirÓ l'any 2007 en una gran zona verda de 6.000 metres quadrats, al voltant de la qual es construiran 299 vivendes, 75 d'elles (un 25%) de protecciˇ oficial; 3.300 metres quadrats de sostre comercial i un nou equipament de 'barri'.

El projecte tÚ un pressupost global de 41,5 milions d'euros (uns 6.900 milions de pessetes), 36 dels quals s'invertiran en l'edificaciˇ dels pisos. La resta inclou les despeses d'expropiaciˇ i d'indemnitzaciˇ, enderrocament --la fase actual-- i urbanitzaciˇ.

UN CARRERË SENSE SORTIDA
L'alcalde de Barcelona, Joan Clos, va voler donar a la reurbanitzaciˇ de la zona un aire d'especial transcendŔncia: "Aquest pla transforma el que s'havia convertit en un carrerˇ sense sortida en una zona normalitzada que connectarÓ el cor de Sant Andreu amb el parc ferroviari de la Sagrera".

Clos va rememorar el llarg procÚs de gestaciˇ del pla, entre reivindicacions ve´nals que es remunten fins a 20 anys enrere i "costoses" expropiacions: "Semblava una aventura massa difÝcil, per˛ ens hi vam arriscar i ara podem comenšar a constatar els resultats positius que tindrÓ per al 'barri'".

L'alcalde va recordar el paper "decisiu" desenvolupat en la posada en marxa del projecte pel desaparegut regidor de Sant Andreu Antonio Santiburcio, i va proposar posar el nom de l'exregidor al passeig que es construirÓ a la zona.

Les obres intentaran mantenir l'esperit de la col˛nia industrial i es reciclaran, amb criteris mediambientals i sostenibles, alguns dels materials de l'antiga fÓbrica, com per exemple els totxos o les teules. TambÚ es conservarÓ un carrer de llambordes i la xemeneia, que s'ha convertit en sÝmbol emblemÓtic del complex.


tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acciˇ Cat˛lica Obrera
MCJ
Moviment CristiÓ de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP