habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Altres barris exigeixen ara que se'ls inclogui en l'acord pels pisos socials
del Poblenou de Barcelona
- David Marin
El Punt 28/10/04


També volen una part dels quatre mil pisos del 22@

L'acord que reserva a residents un terç dels 4.000 pisos socials que es faran els pròxims anys a la zona industrial del Poblenou és un precedent al qual es volen afegir altres barris. Algunes associacions de veïns que limiten amb l'àmbit de l'acord, el sector 22@, s'han queixat ara per haver quedat fora de l'acord.

Al barri Maresme, a prop del riu Besòs, una assemblea de veïns reclamava ahir l'ampliació de l'acord. També s'ha queixat l'associació de veïns de Sant Martí Provençals. El seu president, Manuel Martínez, busca fer un front comú amb les associacions de Provençals de la Verneda, la Verneda Alta i la Via Trajana, que també han quedat fora de l'àmbit territorial de l'acord, i amenaça de treure la gent al carrer. «Som barris discriminats, no tenim ni 22@ni queden gaires solars per fer-hi pisos socials, i ara resulta que no podem optar en igualtat de condicions als pisos que faran a l'altre costat de la Gran Via.» De moment, Martínez vol convocar una assemblea conjunta entre les quatre associacions de la Verneda i ha demanat de reunir-se amb el regidor del districte de Sant Martí, Francesc Narváez.

L'estratègia d'aquesta entitat, però, no apunta tant a afegir-se a l'acord del Poblenou, tot i les queixes de Martínez. L'entitat té la vista posada ara en els pisos socials que es construiran amb el desenvolupament del pla urbanístic Sant Andreu-Sagrera un cop hi arribi el TGV i es cobreixin les vies del tren. La Verneda quedarà llavors unida a la trama urbana de la Sagrera i Sant Andreu, i optaria a entrar en una reserva de pisos com la del Poblenou.

L'associació de veïns de Maresme va reunir ahir al vespre desenes de veïns al centre cívic per explicar l'acord del Poblenou i convidar-los a reclamar a l'Ajuntament una ampliació dels límits. Ara l'àmbit de l'acord arriba a les dues voreres de l'avinguda Maresme. La pretensió de l'associació de veïns de Maresme és que s'ampliï fins a la rambla Prim, de manera que hi entri la totalitat del seu barri. «Han partit el barri en dos, no té sentit que un terç dels veïns puguin optar als pisos del 22@ i en canvi els que viuen als blocs del darrere no entrin en l'acord», es queixa el president de l'associació de veïns, Santos Pérez.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP