habitatge públic
de lloguer
a les casernes
El preu mitjà de l'habitatge nou de Barcelona ha pujat un 36% en un any - Eva Garcia
El Punt 27/10/04


El mercat d'oficines es mantindrà estable l'any que ve i es reactivarà el 2006

L'habitatge de nova construcció a la ciutat de Barcelona s'ha encarit un 36% entre els mesos de setembre del 2003 i del 2004, sobretot per l'augment de les promocions en les zones exclusives (Sarrià-Sant Gervasi, les Corts i alguna part de l'Eixample), segons la consultora Aguirre Newman, que preveu «una gran moderació que definitivament sembla que arribarà el 2005». Un altre estudi, de la consultora Jones Lang La Salle, apunta que el mercat d'oficines tindrà el 2005 una estabilització de les rendes i es reactivarà el 2006 per l'auge dels districtes 22@ i Diagonal Mar.

«Des del 2002, el preu ha crescut un 68% i la superfície mitjana dels habitatges només ho ha fet en 3 metres quadrats», explicava ahir Vicente Rubio, director industrial d'Aguirre Newman. La superfície mitjana d'un pis de nova construcció a Barcelona se situa aquest any en els 100 metres quadrats, i el preu arriba fins als 488.000 euros.

L'import a què es paga el metre quadrat oscil·la entre els 7.000 euros de mitjana a Sarrià-Sant Gervasi i l'Eixample, els 4.900 euros a les Corts i els 3.200 euros a Sant Andreu, el barri amb els valors més moderats. De totes maneres, d'excepcions n'hi ha, i el passeig de Gràcia n'és una. Segons Aguirre Newman, en aquest carrer el preu del metre quadrat supera els 12.000 euros de mitjana i, tot i això, va afegir-hi: «Algun promotor ens ha explicat que la seva llista d'espera supera les 350 persones.»

Les previsions per a l'any vinent són més moderades i assenyalen un encariment d'entre el 8% i el 10%, «perquè hi ha molta demanda satisfeta, els preus han pujat molt i els tipus d'interès no són tan bons.» D'altra banda, el mercat immobiliari d'oficines a Barcelona tindrà el 2005 una estabilització de les rendes i el 2006 hi haurà una reactivació del mercat protagonitzada principalment per l'auge dels districtes 22@ i de Diagonal Mar, que concentren l'interès dels inversors, segons la consultora Jones Lang La Salle. Segons va explicar ahir el director del departament de mercat de capital de Jones Lang, Andrew MacGregor, aquests districtes de Poble Nou «ja són en la posició número 1 de la llista de compra dels inversors nacionals i internacionals» en substitució de les oficines situades a l'Eixample.

Segons va assegurar MacGregor, «la poca rotació d'aquests edificis», les preferències actuals dels llogaters per «edificis més moderns i més grans» i la reconversió en habitatges dels edificis fan que el centre de la ciutat estigui «girant full». El nou producte de moda entre els inversors són els edificis d e l'anomenada zona secundària (Diagonal Mar i 22@), que són més grans i moderns i que es venen «clau en mà» i amb garanties entre un 6% i 7% de rendibilitat durant un i dos anys.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP