habitatge públic
de lloguer
a les casernes
El preu dels pisos nous a BCN puja el 36% en un any - J.G. Albalat / R.M. Sánchez


• Un estudi preveu que la vivenda s'encareixi el 14% a Espanya el 2004

El preu de la vivenda nova ha pujat a Barcelona un 36% en un any, segons un estudi de la consultora Aguirre Newman, que pronostica per a l'any 2005 una moderaciķ que oscil.larā entre el 8 i el 10%. Aquesta escalada dels preus --des del 2002, l'increment ha estat d'un 68%-- s'explica per l'escassetat de sōl i per l'augment de l'oferta en zones com Sarriā-Sant Gervasi i l'Eixample. El preu mitjā d'un pis nou de 100 metres quadrats a Barcelona és de 488.000 euros.

El cost dels pisos lliures de nova construcciķ oscil.la entre els 7.000 euros per metre quadrat a Sarriā- Sant Gervasi i l'Eixample, els 4.900 de les Corts o els 3.200 de Sant Andreu. En els dos primers districtes, el valor ha crescut en els últims 12 mesos un 60%. A Sarriā, per l'escassetat de vivendes, i a l'Eixample, per les ofertes en carrers cčntrics, com el passeig de Grācia, on el metre arriba a 12.000 euros.

Els nous projectes posats a la venda s'han reduīt un 8%, encara que la dimensiķ de les promocions ha crescut. D'aquesta manera, l'oferta inicial de vivenda a Barcelona --2.172-- s'ha incrementat en termes absoluts en un 10%.

LA MITJANA ESPANYOLA
En el conjunt d'Espanya, els experts aprecien una lleu desacceleraciķ dels preus. Segons Genworth, la filial d'assegurances hipotecāries del grup General Electric, els preus de la vivenda a Espanya han augmentat el 12% en els tres primers trimestres del 2004, davant de l'increment del 16% del mateix període de l'any anterior. Genworth preveu que, en el conjunt de l'any, la pujada mitjana serā del 14%, davant el 17% del 2003.


tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acciķ Catōlica Obrera
MCJ
Moviment Cristiā de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP