habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Entitats de Sant Andreu exigeixen equipaments públics en les casernes - Elena Castells
La Vanguardia 10/10/04


Els veïns demanen que en els terrenys de les casernes hi hagi
una residència per a ancians, una guarderia i pisos per a joves.


En un dia d'autèntic estiu, una vintena d'associacions veïnals i juvenils de Sant Andreu van celebrar ahir la primera Trobada d'Entitats per les Casernes per a reclamar equipaments i habitatges públics en els terrenys de les casernes. En un to lúdic i festiu, les associacions van muntar unes carpes blanques en la plaça de Can Fabra. Sota elles recollien signatures, venien articles, preparaven jocs per als més petits i repartien cartells amb el lema "Si tots volem podrem perquè és possible" en els quals s'explicava la situació de les casernes i el que reclamaven els veïns.

"La Plataforma Sant Andreu per els Casernes defensem que tot el que es faci en els terrenys de les antigues casernes, tant els habitatges com els equipaments, siguin públics i assequibles", explica Genís Pasqual, vicepresident de l'Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar.

Els veïns exigeixen una gran zona verda i equipaments socials i públics com una guarderia, una residència per a ancians, un poliesportiu i un ambulatori, entre uns altres. També demanen que el 100% dels habitatges que es facin siguin públiques i de lloguer assequible.

La plataforma d'entitats té previst seguir organitzant actes i manifestacions per a reclamar aquests usos públics. Pasqual anuncia que estaran molt presents en les festes del 'barri', per a finals de novembre.

La jornada festiva va començar a dos quarts d'onze del matí. Una butifarrada popular i una exibició de country va animar als veïns a participar. Entre les entitats que van muntar el lloc en la plaça estaven grups d'escoltes, associacions de veïns, centres socials i assemblees de okupes.

imatges de la 1a. Trobada d'Entitats Per Les Casernes

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP

text original en espanyol

Entidades de Sant Andreu exigen equipamientos públicos en los cuarteles

Los vecinos piden que en los terrenos de los cuarteles haya una residencia para ancianos, una guardería y pisos para jóvenes.

En un día de auténtico verano, una veintena de asociaciones vecinales y juveniles de Sant Andreu celebraron ayer la primera Trobada d'Entitats per les Casernes para reclamar equipamientos y viviendas públicas en los terrenos de los cuarteles. En un tono lúdico y festivo, las asociaciones montaron unas carpas blancas en la plaza de Can Fabra. Bajo ellas recogían firmas, vendían artículos, preparaban juegos para los más pequeños y repartían carteles con el lema "Si tots volem podrem perquè és possible" en los que se explicaba la situación de los cuarteles y lo que reclamaban los vecinos.

"La Plataforma Sant Andreu per les Casernes defendemos que todo lo que se haga en los terrenos de los antiguos cuarteles, tanto las viviendas como los equipamientos, sean públicos y asequibles", explica Genís Pascual, vicepresidente de la Associació de Veïns de Sant andreu del Palomar.

Los vecinos exigen una gran zona verde y equipamientos sociales y públicos como una guardería, una residencia para ancianos, un polideportivo y un ambulatorio, entre otros. También piden que el 100% de las viviendas que se hagan sean públicas y de alquiler asequible.

La plataforma de entidades tiene previsto seguir organizando actos y manifestaciones para reclamar estos usos públicos. Pascual anuncia que estarán muy presentes en las fiestas del 'barrio', para finales de noviembre.

La jornada festiva empezó a las diez y media de la mañana. Una butifarrada popular y una exibición de country animó a los vecinos a participar. Entre las entidades que montaron el puesto en la plaza estaban grupos de escoltas, asociaciones de vecinos, centros sociales y asambleas de okupas.

interNOSTRUM
Tornar

AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP