habitatge públic
de lloguer
a les casernes
El govern central pretén fer habitatges protegits en polígons industrials - M. Eugènia Quetglas
AVUI 07/10/04


La ministra de Vivenda confirma que no hi haurà cap reforma imminent per corregir la fiscalitat.
Trujillo assegura que el Sepes compta amb uns sis milions de metres quadrats per a aquest fi
.

Sis milions de metres quadrats destinats a projectes industrials no utilitzats es convertiran en zones residencials. La ministra de Vivenda, María Antonia Trujillo, va anunciar ahir durant la seva compareixença al Congrés que el seu departament promourà que aquests terrenys, en mans de la Societat Estatal de Promoció i Equipament del Sòl (Sepes), serveixin per construir-hi nous habitatges de protecció oficial.

La ministra va avisar que aquesta nova proposta forma part de les polítiques "a llarg termini" que té previst desenvolupar el govern central, amb l'objectiu de garantir l'accés a la vivenda mitjançant sòls públics de totes les administracions de l'Estat que no siguin necessaris i siguin aptes per a aquest fi.

Trujillo, però, va optar per no concretar ni quantes promocions es podrien construir amb els sis milions de metres quadrats, ni si s'urbanitzaran tots ni quan pensa posar-ho en marxa. Només va avançar que són terrenys en mans de Sepes que, "per raons de mercat o de qualsevol altra mena, ja no s'utilitzaran per a polígons industrials".

La ministra, que va comparèixer a petició del PP, va explicar que el ministeri està ultimant un esborrany d'una nova llei del sòl amb què pretén aconseguir una legislació urbanística "estable i respectuosa" amb les competències autonòmiques, amb l'objectiu de promoure actuacions que respectin l'interès general dels ciutadans i acabin amb l'especulació.

Els mètodes
Trujillo va apuntar que el futur text revisarà els criteris de valoració del sòl per evitar que s'obtinguin plusvàlues per especular amb els terrenys i introduirà una sèrie de mesures contra els que retinguin sòl amb la mateixa finalitat.

A més a més, l'esborrany també preveu un estatut bàsic de drets i deures dels ciutadans respecte al sòl i iniciatives que garanteixen el desenvolupament sostenible de les ciutats i el respecte mediambiental.

El que de moment no es modificarà és el tractament fiscal a l'habitatge. La ministra va confirmar ahir que de cara al 2005 no es modificarà l'actual estructura d'incentius fiscals a la compra d'una vivenda, tal com s'havia especulat. Trujillo va explicar que els canvis fiscals s'han de fer efectius en el marc d'una reforma general i global de la tributació que té previst elaborar el ministeri de Pedro Solbes de cara a la segona part de la legislatura.

El ministeri de Vivenda aposta per equiparar les ajudes que hauria de rebre el que opta per llogar un pis amb el que el compra, en sintonia amb la fiscalitat de la resta de països de la UE. Trujillo vol aconseguir una "neutralitat fiscal en la vivenda", és a dir, que els impostos no contribueixin a afavorir el lloguer o la compra.tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP