habitatge públic
de lloguer
a les casernes
L'Executiu decideix ajornar la reforma fiscal de la vivenda - Juan Carlos Rosado
El Periódico 07/10/04


El control de la 'bombolla immobiliària'
• El Govern esgrimeix raons tècniques per endarrerir els canvis fins al 2005


La ministra de Vivenda, María Antonia Trujillo, va anunciar ahir que el Govern no abordarà la reforma fiscal de la vivenda fins a l'any que ve, al tractar-se d'una qüestió que tindrà conseqüències en l'àmbit "recaptatori". L'Executiu ha optat per ajornar els canvis en el tractament fiscal de la compra dels pisos per incloure'ls dintre de la reforma fiscal general del 2005.

JUSTIFICACIÓ
Trujillo va justificar aquesta decisió en els "efectes creuats" que produeix una reforma d'aquest tipus en altres impostos cedits a les comunitats autònomes com el de transmissions patrimonials, cosa que fa necessari comptar amb el consens dels "agents socials" i la resta de les Administracions de l'Estat. "No es pot modificar de forma aïllada la fiscalitat de la vivenda, sinó que cal englobar-la dintre d'una reforma més àmplia com la que aprovarà el Govern", va proclamar en la seva compareixença davant la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats.


HERÈNCIA DEL PP
Després de reconèixer que en aquest assumpte els membres del Govern no s'han "pronunciat sempre de la mateixa manera", Trujillo va criticar que en l'etapa del PP s'afavorís amb mesures fiscals "l'adquisició de la vivenda davant del lloguer, a diferència del que passa a la resta dels països europeus". "Aquí no hi ha deduccions per als llogaters, excepte en alguna comunitat autònoma", va advertir abans de subratllar la necessitat de "buscar un equilibri en relació amb determinats impostos, a fi d'aconseguir una neutralitat fiscal i convergir amb Europa".

Trujillo va anunciar que l'empresa estatal SEPES ja compta amb sis milions de metres quadrats de sòl públic per promoure vivendes protegides, cosa que ha permès la posada en marxa de dos projectes a Mieres (Astúries) i Madrid.tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP