habitatge públic
de lloguer
a les casernes
El saló Barcelona Meeting Point. Trujillo vol intervenir en el mercat de la vivenda-Salvador Sabrià


• La ministra anuncia noves polítiques públiques per facilitar l'accés a un pis

La ministra de Vivenda, María Antonia Trujillo, va inaugurar ahir oficialment el saló immobiliari internacional Barcelona Meeting Point amb un discurs davant els promotors, constructors i administracions relacionats amb el sector en què va afirmar que el Govern espanyol vol canviar el model en la política de vivenda que hi ha hagut els últims anys. Per a això, portarà a terme "per primera vegada" una política pública que intervindrà en el mercat per assegurar "el dret constitucional d'accés a una vivenda".

A diferència de les anteriors edicions, en què el discurs inaugural del saló solia ser un elogi apassionat al sector de la construcció, ahir la ministra va valorar l'impacte positiu que ha tingut aquesta activitat com a motor econòmic a Espanya durant els últims anys, però va afegir que paral.lelament s'ha incrementat el nombre de ciutadans que no poden accedir a una vivenda per culpa de l'escalada experimentada pels preus. I va denunciar que "en els últims vuit anys, no hi ha hagut una política social de vivenda".


EXIGÈNCIA DE COORDINACIÓ
La ministra va explicar que el Govern vol "assumir el lideratge d'un canvi de model de vivenda i de desenvolupament urbanístic", va reclamar més "coordinació de les administracions" i molta més agilitat i eficiència als ajuntaments per desenvolupar sòl. Trujillo va assegurar que ara totes les administracions estan "posant tota la carn a la graella per intervenir en un mercat que ha fallat", segons va afirmar, a l'"excloure milers de ciutadans".

El Govern se centrarà, va explicar, a promoure el lloguer, a atendre el col.lectiu immigrant i en l'increment de les vivendes protegides. En aquest sentit, va recalcar que en els pressupostos de l'Estat del 2005 les ajudes públiques a la vivenda augmenten el 33%.

En el mateix acte, l'alcalde de Barcelona, Joan Clos, va enumerar els cinc problemes que ha generat l'auge de la construcció residencial sense contenció de preus: més dificultat d'accés, la falta d'oferta de vivendes dignes per als immigrants, la debilitat del mercat de lloguer, la falta d'una política activa de rehabilitació del parc existent i d'un tractament correcte dels pisos buits i l'ocupació "indiscriminada i abusiva del sòl rural".

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP