habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Barcelona i Palma de Mallorca tenen els autobusos urbans més cars d'Espanya -.


Barcelona i Palma de Mallorca tenen els autobusos urbans més cars d'Espanya, mentre que Castelló, Logronyo i Salamanca són les ciutats amb un transport urbà més barat.

Barcelona i Palma de Mallorca tenen els autobusos urbans més cars d'Espanya, mentre que Castelló, Logronyo i Salamanca són les ciutats amb un transport urbà més barat. Així ho demostra un estudi comparatiu fet per la Federació de Consumidors en Acció (Facua).

Segons l'estudi de la Facua, que ha analitzat els preus de 28 ciutats, agafar l'autobús a Espanya costa una mitjana de 0,49 euros si s'utilitza un bonobús o targeta sense transbord, el 40% menys que si es compra un bitllet univiatge, amb un preu mitjà de 0,83 euros.

La ciutat amb el bonobús sense transbord més car és Palma de Mallorca, on costa 7,51 euros, un preu més elevat fins i tot que el bonobús o targeta amb transbord més car. A Palma la segueixen Almeria, amb un bonobús a 5,70 euros, i Màlaga, on hi ha una targeta recarregable de deu viatges també a 5,70 euros. Els municipis amb un bonobús sense transbord més barat són Salamanca (3,47 euros) i Ciudad Real i Sevilla (3,90 euros).

Grans diferències de preus
En el cas dels bonobús amb transbord, les ciutats on es venen més cars són Barcelona, Gijón (6 euros) i la Corunya (5,80 euros). Els més econòmics són els de Castelló (3,60 euros), Saragossa (4,26 euros) i Logronyo (4,60 euros).

Pel que fa als bitllets univiatge, el més car és el de Madrid (1,15 euros), seguit dels de Barcelona i Palma de Mallorca, tots dos a 1,10 euros. Els més barats són els de Logronyo (0,56 euros), Castelló i Conca (0,60 euros).

La diferència entre els bitllets univiatge de les diferents ciutats espanyoles arriba al 105%.

La targeta mensual, que existeix a 12 ciutats, costa una mitjana de 27,94 euros. Els preus, que difereixen fins al 168%, van des dels 14,50 euros de Castelló i els 15,15 euros de Salamanca fins als 38,80 euros de Barcelona i els 34,55 euros de Madrid.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP