habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Perillós enderroc al Palau de Mercaders de Barcelona - .
Liberinfo 22/09/04


• l'ajuntament posa en perill la vida dels veïns i veines del Palau de Mercaders
El mobbing immobiliari de l'ajuntament de Barcelona mitjançant FOCIVESA (Foment Ciutat Vella S.A) no té límits.

El mobbing immobiliari de l'ajuntament de Barcelona mitjançant FOCIVESA (Foment Ciutat Vella S.A) no té límits. El mateix Ajuntament que fa mesos va obrir una oficina de denúncia del mobbing immobiliari i que proclama els valors del civisme, la tolerància i el diàleg continua amb la guerra bruta urbanística contra els veïns i veïnes de Ciutat Vella.

El Palau de Mercaders situat al nº42 del mateix carrer està afectat des de principis d'any per una reforma urbanística que farà fora als veïns/nes de la finca. Les obres amb inversió privada convertiran l'edifici en una galeria d'art de caràcter elitista; mentre que en aquest barri fan falta equipaments públics i locals per entitats veïnals. L'empresa FOCIVESA encarregada de les obres i del buidatge de l'edifici ha iniciat les obres de reforma sense esperar que els veins foren traslladats als pisos de lloguer de protecció oficial assignats. Des d'abans de l'estiu el veïns han tingut que aguantar sorrolls, pols i un constant moviment dels paletes per l'edifici.

Avui 21 de setembre, a mig matí una màquina perforadora per comprovar l'estat del subsòl s'ha introduït dins del pati de l'edifici. En un moment la barra de ferro que perfora el terra ha agafat alçada i ha colpejat l'escala per on el veïns baixen per sortir al carrer.

Els mateixos veïns, entre els qui ha una nena de tres mesos i una dóna de vuitanta anys, espantats per l'enderroc han hagut de cridar al treballadors per a que pararen la màquina, ja que l'escala perillava i els veïns podien quedar atrapats en l'edifici sense poder sortir.

Els treballadors d'aquesta empresa, BOSCH & VENTAYOL (Geo Serveis), no havien estat informats per l'ajuntament que a l'edifici encara hi ha gent vivint. A més una altra veïna té la vivenda justament a sota de l'escala que ha esta a punt d'enderrocar-se totalment. Després han vingut els tècnics de l'ajuntament i s'han paralitzat les obres deixant l'escala en un estat de perillositat molt greu. Ara els veïns cada cop que necessiten sortir de casa han de baixar fent una perillosa operació a través de l'escala afectada.

És evident que una màquina com aquestes no pot treballar en l'interior d'un edifici on hi viu gent, però l'ajuntament no té cap mirament quan es tracta de projectes d'inversió privada i/o especulació com aquest.

Telèfons de contacte
Xavier 933 192 091
Iván, Mercedes 932 682 449


tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP