habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Els ajuntaments augmenten les cessions de sòl a l'Incasol - S.S.
El Periódico 20/09/04


• Fins a l'agost s'han firmat convenis per fer un miler de pisos

Fins divendres passat, 17 de setembre, la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge havia firmat amb els ajuntaments un total de 25 convenis d'actuació amb l'Institut Català del Sòl (Incasol) que permetran promoure un total de 1.106 vivendes en règim de protecció social. Aquesta xifra equival a la tercera part de totes les vivendes socials que es van construir a través d'aquests convenis durant l'última legislatura de CiU, i gairebé dobla la de l'exercici del 2003.

El secretari general d'Habitatge de la Generalitat, Ricard Fernández Ontiveros, va valorar aquestes xifres i va assegurar que constaten la creixent aportació de sòl per part dels ajuntaments al pla de vivenda del Govern català. La seva visió optimista contrasta amb les opinions expressades per alguns promotors i constructors privats i també del secretari general del sindicat UGT, Josep Maria Àlvarez, que coincideixen a criticar la lentitud amb què La Generalitat, al seu entendre, està posant en pràctica les mesures per promocionar pisos socials.

SUPERFÍCIE MITJANA
Les vivendes destinades a joves i les preparades per a gent gran previstes en aquests convenis tenen una superfície útil de 40 metres quadrats amb un dormitori doble, segons explica el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, en una resposta parlamentària a una pregunta de CiU. Els pisos de lloguer o de compravenda en règim de protecció oficial tenen una superfície útil aproximada de 60 a 70 metres quadrats, segons disposin de dos dormitoris dobles o de tres habitacions.

L'ajuntament que ha tancat l'acord més important amb la conselleria fins al moment ha estat el de l'Hospitalet de Llobregat, que ha cedit sòl a l'Incasol per construir un total de 377 vivendes, seguit del de Mataró, amb 100 unitats.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP