habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Els dos nous barris de BCN donaran cabuda a 50.000 veïns - Carmen Muñoz.
El Periódico 02/09/04


• Les futures urbanitzacions seran a la Zona Franca i Sant Andreu .

L'alcalde de Barcelona, Joan Clos, va anunciar ahir que els dos nous barris de Barcelona, que es crearan als sectors industrials de la Zona Franca i Sant Andreu, donaran cabuda a unes 50.000 persones.

Clos, que va comparèixer per informar dels acords de la comissió de govern de l'ajuntament, va dir que s'ha decidit preservar durant els pròxims 10 o 15 anys la xarxa viària de les zones a transformar per garantir la continuïtat de les empreses existents i avançar cap a un model de barri similar a l'Eixample.

L'alcalde va anunciar que d'aquí a uns sis mesos s'iniciarà la tramitació del projecte de construcció dels dos nous barris tecnològics, cosa que exigirà modificar la catalogació del seu sòl. De totes maneres, Clos va assegurar que el ritme de transformació d'aquests barris "el marcaran els mateixos operadors", i per això no es pot concretar el temps que trigaran a construir-se.

VIVENDES PROTEGIDES
L'objectiu del consistori és que els nous barris, en cada un dels quals es construiran unes 10.000 vivendes, de les quals entre un 25% i 35% seran de protecció oficial, obeeixin a un model "mixt, no només industrial o residencial", com en el cas del 22@, i amb una capacitat econòmica i de llocs de treball "igual o superior a l'existent".

"Molta gent es pregunta on volem construir els pisos del nostre atrevit pla de vivendes, si no hi ha més sòl disponible a la ciutat. Doncs aquesta és la resposta, requalificant sòl per construir-hi barris mixtos, barreja de barri industrial i residencial", va explicar Clos.

L'alcalde es va mostrar completament convençut que en aquests barris "es podrà augmentar per tres o per quatre el nombre de llocs de treball" i va avançar que el projecte previst per a la Zona Franca afectarà una àrea de 72 hectàrees, 12 de les quals es reservaran per a zona verda.
CARTA MUNICIPAL
Clos va precisar que el nou barri de la Zona Franca s'ubicarà entre els carrers del Foc i de Motors i el cementiri i el carrer d'Amadeu Torrent. El nou barri de Sant Andreu es construirà entre Sant Andreu i el Bon Pastor, molt a prop del riu Besòs, i ocuparà una superfície de 72 hectàrees més. L'ajuntament no va voler facilitar dades més precises sobre aquesta zona de cara a evitar l'especulació. L'alcalde va anunciar que, a més a més de la vivenda, els altres eixos de les accions municipals d'aquest curs seran la Carta Municipal, la qualitat de l'espai públic i la convivència.

LLIBRE BLANC
Sobre aquests tres temes, Joan Clos va assenyalar que "durant els pròxims tres trimestres, persones externes a l'ajuntament elaboraran un llibre blanc, per buscar la participació de tots els actors de la ciutat. Posteriorment, l'informe es debatrà al Consell de la Ciutat. "Aquests són els temes en què hem de posar més èmfasi, després d'una etapa en què les grans infraestructures han sigut les protagonistes", va manifestar l'alcalde.


tornar a la pàgina d'aquesta opinió

Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP